En magisk helg. Med magi på Frölunda kulturhus, eller vinylvård eller metalfestival blir helgen tipptopp. Foto: Pressbilder

Bästa tipsen för bästa helgen i Göteborg

Här är helgen med möjligheter till underhållning. Det finns chansen att headbanga vilt på hårdrockfestivalen Abyss. Eller läsa poesi på Poetry slam. Bland mycket annat. Här är de bästa tipsen för den bästa helgen.

  • Publicerad 12:18, 1 mar 2019

Metalfestival:

Vad: The Abyss Festival anordnas förra året med succé. Nu är det dags igen. Förutom heavy metal-band från i princip alla subgenrer så anordnas även en konstutställning i två delar i samband med festivalen. Den ena delen, ”Out of the Abyss”, äger rum på ICIA:s Konsthall på Ringön, hade vernissage redan 27/2. Utställningens andra del, ”Art at the Abyss”, äger rum inne på festivalområdet med bland annat målningar, ljusshower och kortfilmer.

Var: Gothenburg Film Studio.

När: Fredag 1 mars, 16–03, lördag 2 mars, 15–03.

Info: Hittar du här!

Neferititpremiär:

Vad: The Bowlines är altcountrybandet som tagit vid någonstans där Göteborgsbandet Alimony slutade. Med delvis ny sättning men med sångaren Fredrik Öster vid mikrofonen. Bandet debuterade i maj förra året. Nu är det dags igen på Göteborgsmark med delvis nytt material. På scen kommer också Songs of Boda att stå.

Var: Nefertiti.

När: Lördag 2 mars, 20.00.

Info: Hittar du här!

Magisk afton:

Vad: Det har gått tio år sedan succén "Time and space" sattes upp på Frölunda Kulturhus. Nu tar illusionisten och Göteborgsmagikern Michael Mendoza med publiken på en magisk resa i sin nya show ”10 Magiska År…” Michael Mendoza är Svensk Mästare i illusioner 2013, anlitad som Joe Laberos personliga magikonsult och med i Talang våren 2019.

Var: Frölunda kulturhus.

När: Lördag 2 mars, 18.00.

Info: Hittar du här!

Vinylvård:

​Vad: Vinyl, det vill säga skivor som LP, EP och singlar har plötsligt blivit hett igen efter CD- och streamingboomen. Men hur sköter man sina skivor och hur räddar man vinyl som är tillsynes ospelbara. Som Doktor Vinyl är hårdrockexperten Mattias Lindeblad också kunnat i hur man bäst vårdar sina skivor. Något han gärna undervisar i under namnet Doktor Vinyl.

Var: Bengans, Stigbergstorget.

När: Lördag 2 mars, 12–15.

Info: Hittar du här!

Poesitävling:

Vad: Poetryslam är är namnet på en tävlingsform av estradpoesi, där jurygrupper slumpvis utvalda ur publiken sätter poäng på dikter som poeten skrivit själv. Den övriga publiken reagerar ljudligt både på poeten och på jurygruppernas poängsättning. Göteborg har hållit sig väl framme sedan 2001 med fem svenska mästare. Nu är det dags för tredje deltävlingen av fyra innan finalen den vårfinalen den 7 april. Årsfinalen sker 28 april.

Var: Musikens hus.

När: Söndag 3 mars, 18.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG