Helgtips. Teaterteaser från Stadsteatern och Back Teater, Ulf Lundell eller Smoke Rings Sisters…? Bara att välja. Foto: Kai Martin/Pressbild

Bästa tipsen för bästa helgen i Göteborg

Veteranernas afton med Ulf Lundell eller Incest Brothers. Utomhuskonsert med Smoke Rings Sisters. En frestare om Stadsteaterns program eller bottenmöte i Superettan. Helgen bjuder på möjligheter och Göteborg Direkt bjuder på tipsen.

  • Publicerad 12:30, 23 aug 2019

Veteranfest

Vad: Ulf Lundell har svårt att ta avsked. Många gånger har hans spelningar varit de absolut sista. Men som en fågel Fenix reser han sig, skakar av tidigare löften och ger sig ut på vägarna. För mycket är inte sagt. För mycket måste sjungas om. Rastlösheten ska drivas ur kroppen. Så i sommar har han varit flitig. Men med Göteborgsspelningen är det slut. För den här gången.

Var: Trädgårdsföreningen.

När: Lördag 24 augusti, 19.30.

Info: Hittar du här!

Punkfest på jazzscen

Vad: Incest Brothers är ett av Sveriges tidigaste punkband. Under 1977–1981 osäkrade de sina instrument. Nu är bandet återbildat med outsläcklig energi. Tillsammans med grupperna Råttorna och Vrävrarna spelar de under rubriken "Nef goes punk – punk goes Nef" på den anrika jazzscenen i Göteborg.

Var: Nefertiti.

När. Lördag 24 augusti, dörrarna öppnas 18.00.

Info: Hittar du här!

Jazzutomhus

Vad: I Positivparken har Frölunda kulturhus, i mån av väder, bjudit på underhållning. Nu är det dags för skönsjungande trion Smoke Rings Sisters, det vill säga Sara Ljunggren, Theresa Skjolden och Stina Klintbom, som tillsammans med Arne Murby, piano, Adam Lindblom, kontrabas, Anders Josefsson, trummor, och Martin Svanström, träblås. De kommer bjuda på en resa både genom Sverige med storheter som Alice Babs, Monica Zetterlund, Lill-Babs, Povel Ramel, Zarah Leander, och USA med The Andrews Sisters, Ella Fitzgerald med flera.

Var: Positivparken, Positivgatan 7.

När: Lördag 24 augusti, 14.00.

Info: Hittar du här!

Teaterteaser

Vad: Snart börjar teatersäsongen – både på institionsteaterna, de fria scenerna och privatteatrarna. Nu finns det chans att få ett smakprov vad som komma skall, då Stadsteatern håller öppet hus. Aktuella regissörer och skådespelare samt konstnärliga ledare från Göteborgs stadsteater och Backa Teater närvara för att berätta om det nya spelåret i en kavalkad av korta scener, video, musik, sång, dans, intervjuer och läsningar. Ingen föranmälan eller biljetter behövs. Ingång via Göteborgs Stadsteaters huvudentré.

Var: Göteborgs stadsteater.

När: Fredag 23 augusti, 13.00 och 18.00.

Info: Hittar du här!

Fotbollsdrama

Vad: Två lag med både ambitionen att spela i Allsvenskan och med mångårig tradition från att ha spelat i den högsta serien. Men nu möts lagen i bottenstriden i Superettan, där varje poäng är värd sin vikt i guld. Gais kommer från en knapp, om än en, seger i Svenska cupen. Brommapojkarna övertygade desto mer.

Var: Gamla Ullevi.

När: Söndag 25 augusti, 17.30.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG