Tips. Allsvensk fotboll på Gamla Ullevi, jazz på Bellevue Jazz eller pop med Peg Parnevik…? Helgen erbjuder mycket. Foto: Kai Martin/Pressbild

Bästa tipsen för bästa nöjeshelgen i Göteborg

Jubileum för Crippa. Fotbollsfest på Gamla Ullevi. Världsmusik från Iran. Jazzhyllning eller dubbelkonsert på Liseberg. Helgen är öppen för många alternativ. Här är Göteborg Direkts tips.

  • Publicerad 12:29, 31 maj 2019

Firar fyra år

Vad: Crippas cafe i Majorna har blivit ett stamställe för många, där det både bjuds vegansk mat, rock'n'roll, ståupp och utställningar. Nu firar stället fyra år och gör det med en fet baluns, som utlovar överraskningar.

Var. Crippas café, Kusttorget 1.

När: Lördag 1 juni, från 18.00.

Info: Hittar du här!

Match för att haka på i toppen

Vad: Inför säsongen tippades IFK Göteborg som ett av bottenlagen, där det till och med skulle bli tufft för den anrika klubben att klara sig kvar. Men efter den inledande matchen mot AFC Eskilstuna har laget bara åkt på en förlust. Efter tuffa matcher mot Malmö (0–0) och Hammarby (0–0) hemma samt BK Häcken (2–1) borta väntar nu Örebro.

Var: Gamla Ullevi.

När: Lördag 1 juni, 16.00.

Info. Hittar du här!

Jazzhyllning

Vad: Bellevue Jazz Friday bjuder på en kväll som kommer innehålla det mesta i jazzväg. Tillsammans med kollektivet The Athletic Art Association Monks Dream Team - med bland andra Alexander Lövmark, sång, Jonathan Kronevik, trumpet, Anders Boson, trumpet, David Eckerstein, piano, Fredrik Hamrå, trummor, Oliver Segell, gitarr, och Kjell Jansson – blir det en kväll som både utmanar och tjusar.

Var: Bellevue jazz, Brahegatan 12.

När: Fredag 31 maj, 20.00.

Info: Hittar du här!

Dubbelgig

Vad: Peg Parnevik är aktuell med sin nya singel "Ain't no saint". Den kommer hon definitivt vädra då hon gästar Göteborg. Det gör hon tillsammans med bandet Mares, som spelar efter Peg Parnevik. Gruppen hade nyligen turnépremiär på Trädgår'n i Göteborg och kommer nu alltså tillbaka ytterligare en gång.

Var: Lisebergs stora scen.

När: Fredag 31 maj, 19.00 och 21.00.

Info: Hittar du här!

Världsmusik

Vad: Sångaren Behnam Bani är en av Irans mest populära sångare och är uppvuxen i en genommusikalisk familj och började studera för sin far i tioårsåldern. I tonåren inledde han professionella studier för Mohammad Nouri, legendarisk sångare och en föregångare inom iransk popmusik. Nu gästar han Göteborg.

Var: Konserthuset.

När: Lördag 1 juni, 20.30.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG