Begagnade barnkläder i ny loppisform

Hyr ett bord och låt Pelle pingvin sälja dina begagnade barnkläder. Den idén fick Ingrid Karlsson när hon tröttnat på att slöa i tv-soffan efter jobbet. "Jag tyckte att Björkekärr behövde lite puls och ett ställe där man kan träffas".

  • Publicerad 14:22, 26 nov 2016

Det var efter sommaren som tanken på en egen butik med begagnade kläder föddes. Trots ett 100-procentigt jobb kände Ingrid Karlsson att det fanns lust och vilja att ägna ledig tid åt den egna hobbyn.

– Jag går själv på loppis nästan varje helg och kände att jag ville göra något vettigare än att kolla på tv när jag var ledig. Dessutom saknas det något att göra i området och man får oftast bara hänga i parken om man har barn. Här kan man ta en kopp kaffe och låta barnen träffas i lekrummet.

Sagt och gjort. För två helger sedan öppnade hon Pelle pingvins barnloppis där man både kan handla och ta en kopp kaffe medan barnen träffas i lekrummet. Affärsidén går ut på att man hyr ett bord, men själv slipper stå där.

– Man behöver bara prismärka och lämna in sina barnkläder så säljer jag dem åt kunderna. Jag känner att det är ett smidigt alternativ till att själv behöva lägga ut sina kläder på Blocket eller Tradera och sedan behöva passa tider, deala med priset och betala för annonsen.

Och det verkar fungera. De 15 borden i butiken är uthyrda och fulla med barnkläder och leksaker. Framför allt är det barnkläder 0-2 år som kommit in.

– Det beror nog på att de flesta barnen inte sliter så mycket på kläderna i den åldern. Men jag har andra storlekar också och mycket skor. Det jag hunnit märka är att de som lagt lite extra tid på att stryka och vika kläderna fint har haft lättare att få sålt sina saker.

Varför tror du att begagnat-trenden håller i sig?

– Barnkläder kostar nästan lika mycket som vuxenkläder om man köper dem nya i butik idag. Om man köper ett par nya Kavat-skor för 600 kronor och barnet bara använt dem i tre månader så vill man gärna ha tillbaka lite. Jag vet att det är många köper och säljer begagnat av ekonomiska skäl, men också för att man vet att kläderna är genomtvättade och giftfria.

Pelle pingvins barnloppis

Öppettider: 16.30-19 tisdag och torsdag samt 10-14 på lördagar.

Adress: Träringen 30

Så funkar det: Hyr ett bord för 80 kronor/vecka. Säljaren behåller 90% av vinsten.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20