Begagnade barnkläder i ny loppisform

Hyr ett bord och låt Pelle pingvin sälja dina begagnade barnkläder. Den idén fick Ingrid Karlsson när hon tröttnat på att slöa i tv-soffan efter jobbet. "Jag tyckte att Björkekärr behövde lite puls och ett ställe där man kan träffas".

  • Publicerad 14:22, 26 nov 2016

Det var efter sommaren som tanken på en egen butik med begagnade kläder föddes. Trots ett 100-procentigt jobb kände Ingrid Karlsson att det fanns lust och vilja att ägna ledig tid åt den egna hobbyn.

– Jag går själv på loppis nästan varje helg och kände att jag ville göra något vettigare än att kolla på tv när jag var ledig. Dessutom saknas det något att göra i området och man får oftast bara hänga i parken om man har barn. Här kan man ta en kopp kaffe och låta barnen träffas i lekrummet.

Sagt och gjort. För två helger sedan öppnade hon Pelle pingvins barnloppis där man både kan handla och ta en kopp kaffe medan barnen träffas i lekrummet. Affärsidén går ut på att man hyr ett bord, men själv slipper stå där.

– Man behöver bara prismärka och lämna in sina barnkläder så säljer jag dem åt kunderna. Jag känner att det är ett smidigt alternativ till att själv behöva lägga ut sina kläder på Blocket eller Tradera och sedan behöva passa tider, deala med priset och betala för annonsen.

Och det verkar fungera. De 15 borden i butiken är uthyrda och fulla med barnkläder och leksaker. Framför allt är det barnkläder 0-2 år som kommit in.

– Det beror nog på att de flesta barnen inte sliter så mycket på kläderna i den åldern. Men jag har andra storlekar också och mycket skor. Det jag hunnit märka är att de som lagt lite extra tid på att stryka och vika kläderna fint har haft lättare att få sålt sina saker.

Varför tror du att begagnat-trenden håller i sig?

– Barnkläder kostar nästan lika mycket som vuxenkläder om man köper dem nya i butik idag. Om man köper ett par nya Kavat-skor för 600 kronor och barnet bara använt dem i tre månader så vill man gärna ha tillbaka lite. Jag vet att det är många köper och säljer begagnat av ekonomiska skäl, men också för att man vet att kläderna är genomtvättade och giftfria.

Pelle pingvins barnloppis

Öppettider: 16.30-19 tisdag och torsdag samt 10-14 på lördagar.

Adress: Träringen 30

Så funkar det: Hyr ett bord för 80 kronor/vecka. Säljaren behåller 90% av vinsten.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Debutant med siktet inställt på producentrollen

Klara Goliger släpper EP Med "22" solodebuterar Göteborgsmusikern Klara Goliger med mersmak. Men mest av allt siktar hon på producentrollen.lördag 19/9 17:40

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

GOW och Emigranternas hus vädjar till staden

Skriver öppet brev till kommunstyrelsen och kulturnämnden Nästa år fyller staden 400 år och att fira stadens födelsedag och framför allt dess människor i både nutid och dåtid är i sig självt en kulturmanifestation, ett hyllande av människans skapande på den...torsdag 27/8 11:52

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11