"Jag kan säga så mycket att det kommer bli en fantastisk attraktion för hela familjen", säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande. Foto: Liseberg

Bekräftat: Kaninlandet växer – Taubescenen försvinner

Kaninlandet på Liseberg har blivit ett av nöjesparkens mest populära områden. Nu ska området växa vilket innebär att Taubescenen försvinner – men musikutbudet ska finnas kvar.

  • Publicerad 10:22, 8 nov 2018

Redan i september kunde Göteborg Direkt avslöja nöjesparkens satsning på ett utökat Kaninland. Nu bekräftar också Liseberg själva.

Läs också: Lisebergs vd hemlighetsfull om nya satsningen

Kaninlandet invigdes 2013 och i dag finns där 13 attraktioner, lekplats, teaterscen och spel. Inför 2020 ska 200 miljoner kronor investeras i området.

Kaninlandet får bland annat en ny scen, en temarestaurang och attraktioner som i nuläget är hemliga.

– Hela området med den nya restaurangen och scenen får ett tema som lirar bättre med Kaninlandet. Vi syr ihop hela konceptet med ett område för barnfamiljer, säger Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg.

Utbyggnaden av kaninlandet görs på bekostnad av bland annat Taubescenen, tidigare Musikpaviljongen, som försvinner. Även  Café Taube försvinner till förmån för den nya restaurangen.

– Vi har en plan för Taubeutbudet som jag egentligen inte vill berätta om än. Det kommer vi göra efter årsskiftet. Jag vågar faktiskt säga att det kommer bli bättre än vad det är nu. Musikälskarna behöver inte vara orolig, säger Ebba Källeskog

Enligt uppgifter till Göteborg Direkt flyttas jazzfestivalen, pop, visor, punk och allt annat musikutbud som varit på Taubescenen till Polketten. Men det varken bekräftas eller dementeras av Liseberg.

– Du får se efter årsskiftet, säger Ebba Källeskog

Läs också: Liseberg byggs och rivs på två håll

Läs också: Löftet: Blir världens bästa inomhusvattenpark

Taubescenen

I samband med att Evert Taubes Värld flyttade in på Liseberg 2008 kom den ”nya Musikpaviljongen” att bli Taubescenen. Taubescenen var i själva verket en helt ny scen men på dess plats har det spelats musik på Musikpaviljongen ända sedan 1967. Och mannen som framförallt spelade den var den danske violinisten Ronnie Hartley. I ett halvt sekel uppträdde Ronnie Hartley på Liseberg och 40 av dessa 50 år tillbringade han just på Musikpaviljongen tillsammans med sin promenadorkester.

Idag blandas alla olika musikaliska genres på Taubescenen; hårdrock, visor, pop, country, punk och musikal. Under Göteborgs Kulturkalas hålls här en jazzfestival varje år.

Källa: Liseberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG