Glada motionärer. Bergsjöloppet erbjuder olika distanser så att det ska passa alla ålder. Foto: Pressbild

Bergsjöloppet jubilerar – full fest vid Rymdtorget

Fotbollstricks i världsklass, klasskamp och kulturfestival. När årets Bergsjölopp går av stapeln är det full fest i vid Rymdtorget.

  • Publicerad 17:39, 11 sep 2019

För femte året i rad arrangeras det avgiftsfria Bergsjöloppet. Enligt arrangörerna har antal löpare ökat stadigt sedan starten och för att det ska passa alla åldrar erbjuds flera olika distanser.

– Det är gratis för att hjälpa Bergsjöborna få upp ögonen för motion som en väg till en bättre hälsa – och på så vis minska hälsoklyftorna i samhället, säger Christer Andersson, verksamhetsansvarig på Bergsjön Vårdcentral och initiativtagare till Bergsjöloppet.

Bergsjöskola några steg från 100 000 kronor

Lockar med fotbollstricks

Ny samarbetspartner för i år är IFK Göteborg i samhället och en stor nyhet är att eventet besöks av SkillTwins, tvillingarna Josef och Jakob El-Zein.

Tvillingarna har en av världens största fotbollskanaler med över två miljoner följare på YouTube och kommer till Bergsjön för att visa upp sina tricks med bollen.

– Vanligtvis uppträder de här killarna för fotbollens världsstjärnor, så vi är naturligtvis jätteglada över att de kommer till oss på Bergsjöloppet, säger Christer Andersson.

Här har eleverna spring på schemat

En annan nyhet är Klasskampen, som ska uppmuntra skolklasser i området att röra på sig. och ett pris utlovas till den klass som springer Bergsjöloppet med flest deltagare.

I år sammanfaller Bergsjöloppet dessutom med Tellus kulturfestival.

– Alla är varmt välkomna till oss i Bergsjön. Räkna med att stämningen kommer att vara på topp, säger Christer Andersson.

Apokalyptisk hinderbana kommer till Göteborg

Fotbollstricks. Foto: Pressbild

Om Bergsjöloppet

VAD: Gratis motionslopp i olika distanser

VEM: Alla

NÄR: 14 spetember

ARRANGÖR: Bergsjöloppet arrangeras för femte året i rad av Bergsjön Vårdcentral och BVC, Nötkärnan Vårdcentraler och Sävedalens AIK tillsammans med samarbetspartnern IFK Göteborg i samhälle

Klasskampen. I år utmanas skolklasserna i området att springa Bergsjöloppet. Foto: Pressbild

Vi är GBG