Öppen yta. En del av marken används idag av en båtförening. Foto: Johanna Roos

Besked om Önneredsplan dröjer

Det togs inget beslut om planerna på att utveckla hamnområdet i Önnered på fastighetsnämndens möte igår. Istället skjuts ärendet på framtiden.

  • Publicerad 12:07, 21 jun 2022

Under måndagen var förslaget om att utveckla hamnområdet vid Önnereds brygga uppe i fastighetsnämnden.

Nämnden beslutade då att bordlägga ärendet till 26 september, 2022.

Fastighetskontorets förslag till planbesked innefattar 266 nya bostäder i form av både småhus och lägenheter samt en förskola med sex avdelningar.

Idag nyttjas området av olika verksamheter, bland annat en båtförening, samt till parkering och uppställningsytor för båtar.

Kritiserat förslag

När det förra året kom till allmänhetens kännedom att kommunen skissade på olika förslag för att utveckla hamnområdet väcktes kritiska röster från Önneredsborna.

Föreningen Bevara Önnered, som tagit strid mot utbyggnadsförslaget, har idag närmare tusen anhängare på sin Facebooksida.

Nu har fastighetskontoret arbetat fram ett officiellt förlag och i nästa steg ska den politiska nämnden ta ställning till om man ska ansöka om planbesked.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44