Foto: Henning Ström/Liseberg AB

Beskedet: Liseberg ställer in alla konserter i sommar

Konsertsommaren på Liseberg är inställd. Alla 70 akter ställs in eller flyttas till 2021. Det meddelar nöjesparkens underhållningschef.

  • Publicerad 10:17, 20 maj 2020

Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart...

Sedan tidigare har Liseberg tagit beslut om att ställa in alla konserter fram till midsommar. Nu kommer beskedet att det inte blir några konserter över huvud taget i sommar.

Lisebergs besked: ställer in flera konserter

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, i ett pressmeddelande.

Totalt berörs 70 akter på både Stora Scenen, Lilla Scenen och danserna på Polketten. Även barnföreställningarna på Kaninscenen uteblir i sommar.

Klart för Lotta på Liseberg i sommar

– Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra come back med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 istället, säger Per Alexanderson.

Tom Jones och Einstürzende Neubauten har redan meddelat att de i stället kommer nästa år. Hur övriga artister gör återstår att se.

Än så länge är det oklart när nöjesparken öppnar.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice

Lisebergspremiären flyttas på obestämd tid

Klart: Way out west 2020 ställs in

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Sudda ut de osynliga åldersgränserna

Krönika Klyftan mellan ung och gammal är problematisk. Vi lever i ett samhälle där en hög ålder och långlivserfarenhet inte står högt i kurs jämfört med Instagram-följare och märkesväskor. fredag 23/10 14:16

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11