Foto: Henning Ström/Liseberg AB

Beskedet: Liseberg ställer in alla konserter i sommar

Konsertsommaren på Liseberg är inställd. Alla 70 akter ställs in eller flyttas till 2021. Det meddelar nöjesparkens underhållningschef.

  • Publicerad 10:17, 20 maj 2020

Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart...

Sedan tidigare har Liseberg tagit beslut om att ställa in alla konserter fram till midsommar. Nu kommer beskedet att det inte blir några konserter över huvud taget i sommar.

Lisebergs besked: ställer in flera konserter

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, i ett pressmeddelande.

Totalt berörs 70 akter på både Stora Scenen, Lilla Scenen och danserna på Polketten. Även barnföreställningarna på Kaninscenen uteblir i sommar.

Klart för Lotta på Liseberg i sommar

– Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra come back med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 istället, säger Per Alexanderson.

Tom Jones och Einstürzende Neubauten har redan meddelat att de i stället kommer nästa år. Hur övriga artister gör återstår att se.

Än så länge är det oklart när nöjesparken öppnar.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice

Lisebergspremiären flyttas på obestämd tid

Klart: Way out west 2020 ställs in

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Göteborgsnöje

Garanterat tryck med Pascal

Nöje Musik. Gotlandsbandet med Göteborgsrötter spelar på Pustervik För Pascal har det från start varit viktigt med musik utan filter. Nu är det Gotlandsbaserade bandet på turné och gästar Pustervik i staden där två av tre bandmedlemmar har sina rötter.onsdag 8/12 13:32

Krönikor

Göteborgarens lysande idé blev julklassiker

Krönika Tradition. När vi i dag firar advent på det sätt som vi ofta gör, med ljus och stakar, kan vi delvis tacka en göteborgaren Oscar Andersson.söndag 5/12 15:00

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21