Foto: Henning Ström/Liseberg AB

Beskedet: Liseberg ställer in alla konserter i sommar

Konsertsommaren på Liseberg är inställd. Alla 70 akter ställs in eller flyttas till 2021. Det meddelar nöjesparkens underhållningschef.

  • Publicerad 10:17, 20 maj 2020

Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart...

Sedan tidigare har Liseberg tagit beslut om att ställa in alla konserter fram till midsommar. Nu kommer beskedet att det inte blir några konserter över huvud taget i sommar.

Lisebergs besked: ställer in flera konserter

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg, i ett pressmeddelande.

Totalt berörs 70 akter på både Stora Scenen, Lilla Scenen och danserna på Polketten. Även barnföreställningarna på Kaninscenen uteblir i sommar.

Klart för Lotta på Liseberg i sommar

– Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut. Vi får göra come back med ett otroligt starkt scenprogram sommaren 2021 istället, säger Per Alexanderson.

Tom Jones och Einstürzende Neubauten har redan meddelat att de i stället kommer nästa år. Hur övriga artister gör återstår att se.

Än så länge är det oklart när nöjesparken öppnar.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice

Lisebergspremiären flyttas på obestämd tid

Klart: Way out west 2020 ställs in

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11