Nybygge. Orkestergatans förskola kan komma att bli dubbelt så stor. Foto: Göteborgs Stad

Beskedet: Orkestergatans förskola rivs

Stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo vill riva Orkestergatans förskola och ersätta den gamla med en ny och dubbelt så stor verksamhet.

  • Publicerad 09:15, 9 nov 2018

Lokalförvaltningen bedömer att det måste byggas en ny förskola på Orkestergatan. Förvaltningen menar att de nuvarande lokalerna är i för dåligt skick.

I dag har förskolan plats för fyra avdelningar, den nya kommer att vara dubbelt så stor. Om allt går som det ska beräknas inflytt i den nya förskolan kunna ske inom två och ett halvt år, i slutet av år 2022.

I nuläget vill man bygga den nya förskolan på samma plats som den nuvarande. Det betyder att förskoleelever och personal kommer evakueras till paviljonger på Sjupundsgatan.

– Evakueringen sker sannolikt 2020 till 2022. De nya paviljongerna rymmer åtta avdelningar för att även kunna hantera expansionen under byggtiden., säger Johan Pheiffer, handläggare på lokalsekretariatet.

Expansionen görs inte bara för att lokalerna inte håller den standard som krävs. Nybyggnationen är också ett sätt för stadsdelen att möta det ökade behovet som finns i området och som kommer bli allt större i takt med att fler flyttar in.

Enligt Askim-Frölunda-Högsbos femåriga befolkningsprognos från 2017 till 2021 beräknas antalet barn i förskoleåldern öka med 600 barn.

– Cirka 40 procent av förskolorna är uppförda under 60- och 70-talet. De är i olika skick, flera förskolor har genomgått omfattande renoveringar och är därför i bra skick, säger Johan Pheiffer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG