Sanerat och klart. Nu är vägglössen borta enligt fastighetsförvaltaren. Foto: Mostphotos

Beskedet: Östra äntligen lusfritt

Enligt fastighetsförvaltaren på Östras psykiatriska klinik är nu samtliga avdelningar sanerade efter vägglusutbrottet. Arbetet tog fyra veckor och involverade hundar.

  • Publicerad 11:03, 13 nov 2017

Det meddelar Jill Linde på Västfastigheter, ansvarig förvaltare för bland annat psykiatriska kliniken på Östra sjukhuset.

– Vi höll på i ungefär fyra veckor och det är ett tag sedan vi blev helt klara. Jag har hunnit arkivera ärendet redan, säger hon.

Totalt drabbades alla nio avdelningar på psykiatriska kliniken av vägglöss. Saneringen har utförts med hjälp av hundar och värmebehandling.

Kan man vara säker på att de är helt borta?

 Man gör en okulär besiktning efter varje värmebehandling och ser så att man inte upptäcker något. Sen är det bara att avvakta och se, hundra procent säker kan man ju aldrig vara, säger Jill Linde.

Sahlgrenska universitetssjukhuset har nu tagit fram en övergripande handlingsplan för hur man ska jobba vid utbrott av vägglöss.

– Det jag skulle vilja skicka med från det här är att vägglöss är ett samhällsbekymmer, något vi tyvärr inte är förskonade från inom sjukvården, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG