Det blir fortsatt nattåg mellan Göteborg och Norrland med SJ. Efter att ha förlorat upphandlingen om nattågstrafiken till Narvik började SJ undersöka möjligheten att köra på kommersiell bas. Nu står det klart att SJ:s nattåg kommer fortsätta rulla från Göteborg, i alla fall till Umeå, drygt 70 mil söder om Narvik. Nattågen till Duved i Jämtland fortsätter också.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/vandningen-nattagen-fran-goteborg-kan-raddas/reptbl!gu7YfsQTEDgMI1aOv2j9ZA/

– Det är vår övertygelse att vi kan få resandet från västra Sverige till och från Jämtland att fortsätta växa, och därför ska trafiken utgå från Göteborg. Men vi tror också att nattågsresandet till och från Umeå har en än starkare framtid med både Göteborg och Stockholm. Totalt sett innebär detta fler avgångar än idag, vilket är nödvändigt i takt med att tågresandet ökar i hela landet, inte minst i nattåg, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ, i ett pressmeddelande.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/goteborgspolitiker-rasar-mot-indraget-nattag/reptbk!GcFt0WwE6ileXmEmGZlsJQ/

Oppositionsrådet Karin Pleijel (MP) var bestört när nattågstrafiken från Göteborg till Norrland försvann. Nu är hon gladare.

– Det är väldigt roligt och viktigt att nattågen till Norrland är räddade. Helt nödvändigt för att människor ska kunna resa i Sverige på ett hållbart sätt. Något som fler och fler vill göra, säger Karin Pleijel i ett uttalande.