Varje dag reser cirka 410 000 personer med Västtrafik. Foto: Mostphotos

Beslut i dag: Västtrafik får fler turer

Nya linjer och tätare turer på flera befintliga linjer med start i december. Det beslutade Västtrafiks styrelse under fredagen.

  • Publicerad 14:20, 29 jun 2018

I en stad där bilen får allt mindre plats ökar det kollektiva resandet. Hittills i år har resandet med Västtrafik ökat med fem procent, vilket motsvarar cirka 6,5 miljoner fler resor än samma period förra året.

För att möta det allt större behovet beslutade Västtrafiks styrelse under fredagen att satsa 28 miljoner kronor på ny och utbyggd kollektivtrafik

– För att möta det ökande resandet och få fler och nöjdare kunder fortsätter vi att utveckla attraktiva resmöjligheter. Vi satsar främst på de stora pendlingsstråken där resandet är högt och det finns potential att locka fler kunder till kollektivtrafiken, säger Lars Holmin (M), ordförande i Västtrafiks styrelse, i ett pressmeddelande.

Trafikförändringarna som börjar gälla den 9 december ska enligt Västtrafik leda till kortare restider och bättre resmöjligheter under kvällar och helger.

– Fokus ligger på omfördelningar men det blir några nyheter också. Vi har sett över befintliga trafikavtal för att säkerställa att våra resurser används så effektivt som möjligt och gör som störst nytta för kunderna, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet i pressmeddelandet.

Några av nyheterna i kollektivtrafiken

Ny busslinje 69 mellan Gamlestads Torg och Östra Sjukhuset.

Ny busslinje 140 mellan Gerrebacka och Kärra för att avlasta Rosa Express.

Ny busslinje 142 mellan Volvo Torslanda och Backa, ett par turer per dag.

Utökat turutbud och nattrafik på linje 99 mellan Frölunda Torg och Hjalmar Brantingsplatsen.

Helgtrafik på linje 186 mellan Heden och Frölunda.

Förändringar i Partilletrafiken på linjerna 501, 502, 503, 513 och 519.

Längre tåg och fler avgångar på Alingsåspendeln, Skövde-Göteborg och Varberg-Göteborg.

Elfärjan Älvsnabbare på linje 286 mellan Stenpiren och Lindholmen får 10 avgångar per timme i stället för dagens 8.

Källa: Västtrafik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG