GLESARE. Från och med torsdag börjar spårvagnstrafiken köra med glesare turer vid rusningstrafik. Foto: Mostphotos

Beslutet: Glesare spårvagnstrafik i Göteborg

Personalbrist. Det är orsaken till att Västtrafik nu tvingas minska antalet avgångar i spårvagnstrafiken.

  • Publicerad 14:55, 24 mar 2020

Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet. Foto: Thomas Harrysson media

Linje 13 är sedan tidigare helt indragen och på flera turer hålls den främre dörren stängd av hänsyn till förarna. Nu kommer ytterligare en förändring i spårvagnstrafiken till följd av coronaviruset.

Nu stänger bussförarna framdörren

I stället för att spårvagnen kommer var nionde minut kommer den att komma var tolfte minut i rusningstid på vardagar. Förändringen gäller från och med torsdag den 26 mars. Orsaken är att Västtrafik brottas med personalbrist på grund av coronaviruset.

– Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion som måste fortsätta fungera. Det innebär att vi alla får anpassa oss efter den här ovanliga situationen som uppstått. Vi har en del frånvaro och därför behöver vi anpassa tidtabellerna så att vi fortfarande har en stabil trafik i hela regionen, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet, i ett pressmeddelande.

Förändringarna berör främst spårvagnstrafiken, men även enstaka linjer i buss- tåg- och båttrafik påverkas. Justeringarna gäller tills vidare och Västtrafik flaggar för att fler förändringar kan komma.

– Vi förstår att det här kan påverka våra resenärer på olika sätt och vi ber därför om överseende och tålamod i det här läget, säger Jarl Samuelsson.

Resenärer ombeds att följa trafikläget på Västtrafiks hemsida och söka sin resa i förväg i appen Västtrafik to go.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57