FLYTTAS. Med anledning av spridningen av covid-19 så har Vetenskapsfestivalen tagit beslut om att inte genomföra festivalen den 20-29 april. Foto: Niklas Bernstone

Beslutet: Ingen vetenskapsfestival i april

Vetenskapsfestivalen i Göteborg skulle ha arrangerats 20 till 29 april. Så blir det inte. I stället planeras nu en mindre festival i höst.

  • Publicerad 14:56, 23 mar 2020

Coronapandemin fortsätter att ställa in och flytta planerade evenemang i Göteborg. Nu står det klart att ett av landets största populärvetenskapliga evenemang: Vetenskapsfestivalen, flyttas.

– Det kändes som vi var tvungna att landa i det här beslutet. Det var många bitar som spelade in för att alla ska känna sin bekväma, säger verksamhetsledaren Jennie Turner.

Vetenskapsfestivalen har varje år omkring 70 000 besökare varav 20 000 är skolklasser.

I stället inriktar man sig nu på att anordna en mindre festival 28 september till 4 oktober.

– Vi försöker verkligen tänka positivt kring detta och vi lär oss massor genom att flytta till en annan tidpunkt och ha det i mindre skala. Förhoppningsvis kan vi hitta andra samarbeten som ligger i anslutning, säger Jennie Turner.

Varför kan in inte köra lika stort som planen var nu i vår?

– Vi håller på att titta på ekonomin. Vi hade ju bokat lokaler och lagt flera hundra tusen i reklamkostnader, informationstavlor och annonser med datum som vi inte kan använda nu. Sedan har vi ju alla personalkostnader. Vi har helt enkelt inte ekonomin. Nu inriktar vi oss på en vecka i stället för två veckor, säger Jennie Turner.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57