STÄNGT. Stängningen gäller tillsvidare. Foto: Birgitta Åstrand

Beslutet: Stadsbiblioteket och museerna stänger

Under fredagen togs beslut om att tillsvidare stänga Stadsbiblioteket och stadens kommunala museum.

  • Publicerad 15:53, 13 nov 2020

Nya åtgärder avlöser varandra för att få stopp på den ökade smittspridningen av covid-19 i Göteborg.

Smittskyddsläkaren: ”Förändrat beteende är vår största chans”

Nu kommer nästa stängning. Från och med i morgon, lördag, stängs Stadsbiblioteket, Stadsmuseet, Konstmuseet, Konsthallen och Röhsska. Det beslutade kulturnämndens ordförande genom ett så kallat ordförandebeslut under fredagen.

Den som har reserverade böcker på Stadsbiblioteket kommer kunna hämta ut dem som vanligt på lördag och söndag.

– Från och med måndag flyttar vi den delen till 300 kvadrat, så man kommer kunna hämta ut sin reserverade bok där i stället. Men vi uppmuntrar alla att ändra sin reservation så man kan hämta ut sina böcker på ett annat bibliotek för vi kommer inte kunna använda 300 kvadrat till detta så länge, säger Anette Eliasson, sektorschef för biblioteken i Göteborg Stad.

Hur fungerar återlämningen?

– Återlämning kan man göra fortsatt.

Ett av huvudskälen till att stänga är att minska trycket på kollektivtrafiken. Stadens övriga bibliotek berörs i nuläget inte av beslutet.

– Våra övriga tjugofyra bibliotek håller öppet som vanligt. Vi har möjligheten att ändra öppettider, men vi vill först se vad det här får för effekt. Därefter kan vi öka eller minska öppettiderna beroende på hur läget ser ut, säger Anette Eliasson.

Stängningen av Stadsbiblioteket gäller tillsvidare och det finns i nuläget inga beslut om när verksamheterna kan öppna igen.

Besöksstopp på äldreboenden – igen

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20