Daniel ”Dalla” Natanaelsson och Fredrik ”Rasta” Airosto är båda profiler i lokalfotbollen i Göteborg. Foto: Aron Mikael Sik

Bevakningen av lokalfotbollen prisas

Rasta&Dallas blogg om lokalfotbollen i Göteborg är bäst i Sverige. Bloggen vann kategorin Årets lokala fotbollsblogg i NordicBets Folkbollen 2017. Vi tog oss ett snack med Fredrik ”Rasta” Airosto.

  • Publicerad 17:30, 28 nov 2017

Vi börjar klassiskt. Hur känns det?

Överraskande och naturligtvis kul att få uppskattning för det jobbet vi lägger ner på att täcka lokalfotbollen. Vi är väldigt glada över att så många följer oss. Man vill ju inte skriva om ingen vill läsa.

Läs också: Lokalfotbollens lojala lirare

Varför tror du att ni har fått det här priset?

Vi har inte fått någon motivering, så det är svårt att säga. Men jag tänker att det handla om flödet och kontinuiteten. Jag tror att vi har skrivit något om varenda match som har spelats i lokalfotbollen i Göteborg i år, även om det bara är en liten kommentar så finns alla matcher med.

I priset ingår att ni får dela ut 10 000 kronor till valfri klubb. Hur tänker ni?

– Vi vet inte än. Vi har mest skojat om det. Men det finns väl två vägar att gå. Antingen ge det en klubb som exempelvis Grunden Bois eller något lag som jobbat med ensamkommande. Eller ge det till något lag i lokalfotbollen som kämpat på i alla år. Ett lag som sliter i sjuan och aldrig går upp men som spelar för att man är ett gött gäng och tycker det är kul. Det är ju trots allt det som det handlar om.

Hur ser du på er roll som debattörer i lokalfotbollen?

– Frågar du Dalla så är det mest jag som går igång på olika saker. Men jag tycker det är viktigt med en motpol till förbundet. Vi vill inte motsätta oss förbundet bara för att men det behövs en plattform för andras åsikter om exempelvis serieindelning. Den diskussionen funkar jättebra både på bloggen och på vår Facebooksida.

På Twitter har det diskuterats om olika samarbeten. Något du kan avslöja?

– Nej inget som är klart. GP gick ju ut med att de skulle göra en satsning på lokalfotbollen. Men det visade ju sig att det bara handlade om robotjournalistik, där en robot läser av en matchrapport. Så vi var på dem lite. Någon vd på robotföretaget skrev att man inte kan få kommentarer till alla matcher. Men det är ju precis det vi gör. Om man ska ha en seriös lokalfotbollsbevakning får man anlita någon som har koll. Det tycker jag i alla fall.

Hur tänker ni inför nästa säsong?

– Vi hoppas kunna köra vidare. Jag studerar så jag har tid att lägga. Jag har en familj också men jag känner att jag kan balansera. Dalla har det svårare. Han är tränare för Fiskebäck plus trebarnsfar så det är mycket som ska prioriteras. Bloggen kommer finnas kvar, men exakt hur uppdelningen kommer att se ut får vi se. Det hänger lite på finansieringen också. Vi lägger ungefär en halvtidstjänst var på det här och skulle behöva lite fler sponsorer. Förhoppningsvis kan det här priset hjälpa oss med det.

Rasta&Dalla - Lokalfotbollen i Göteborg

Inför säsongen 2017 slog FCF-bloggen och Rastas Hörna ihop för att bilda Rasta&Dalla, den nya bloggen om lokalfotbollen i Göteborg. Bakom står Daniel ”Dalla” Natanaelsson och Fredrik ”Rasta” Airosto.

Bloggen bevakar division 3 till 7 i Göteborg och har i snitt 1000 unika besökare varje dag.

Vi är GBG