Bibliotek på hjul ska sätt läslusten i rullning

För att få fler att läsa i sommar kommer stadsdelens bibliotekarier, bokstavligt talat, att lägga i en högre växel. Med hjälp av bibliotekscyklar ska böckerna komma närmare läsarna i sommar.

  • Publicerad 09:00, 18 maj 2017

Stadsdelens tre bibliotek har tillsammans fått två bibliotekscyklar som i sommar ska öka läsandet och täcka upp för semesterstängda bibliotek.

– Det här ger oss otroligt många möjligheter att ta böckerna till folket, säger Jenny Hjalmarsson, verksamhetsutvecklare, bibliotek.

Extra hög växel i Askim

Cyklarna kommer precis i rättan tid för Askims bibliotek väntar på beslut om att få renovera sina lokaler. Detta skulle innebära en längre stängning av biblioteket under sommaren men då skulle cyklarna kunna användas för att möjliggöra till fortsatt utlåning av böcker.

– Det finns många fina ständer i Askim som vi är sugna på att besöka i sommar med våra nya cyklar, säger Jenny Hjalmarsson.

Cyklarna kan lastas med 100 kilo. Kommer det inte att bli svettigt för bibliotekarierna att trampa runt på alla dessa böcker?

– Cyklarna är till viss del el drivna och vi har varit noga med funktionaliteten när vi valt ut cyklarna men de kräver lite övning. Själv är jag jättesugen på att testa dem, säger Jenny Hjalmarsson.

Möt cyklarna i positivparken

Tisdagen den 13 juni. Två bibliotekarier från Askims bibliotek ger boktips och det går även att låna direkt.

Deckarklubb med Lena Lilleste för barn 9-12 år. Torsdagen den 6 juli klockan 13.00 till 15.00.

Saga i parken, denna gång på tema "Släpp hästarna lösa". Lyssna på en sommarsaga och skapa en egen sommarhäst. Fredag den 21 juli klockan 11.00.

För fler tillfällen kan man hålla utkik på bibliotekens hemsidor och sociala medier.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG