Biblioteksservice blir verklighet i Nya Hovås

Nu står det klart, snart får Hovåsborna tillgång till Nya Hovås biblioteksservice. Öppningen är planerad till mitten av maj.

  • Publicerad 08:00, 8 apr 2018

Länge har de boende i Nya Hovås efterfrågat ett bibliotek men intresset från stadsdelen Askim-Frölunda-Högsbo har varit svalt. I november förra året skrev Göteborg Direkt om stadsdelens förslag på lösningen med obemannad Biblioteksservice och nu blir det av.

Öppningen av det obemannade biblioteket är planerat i mitten av maj och det kommer inhysas i Nya Hovås nya projektlokaler nere vid torget.

– Det kommer även att bli ett meröppet-bibliotek vilket innebär att allmänheten kan få tillgång till lokalerna även när vi inte är där, säger Johanna Nordstrand, projektchef på Nya Hovås.

Några fysiska böcker kommer inte att finnas utan biblioteksservicen ger låntagarna möjligheten att beställa böckerna de vill låna och lämna tillbaka dem på plats.

Tanken bakom de nya projektlokalerna är även att skapa en ny naturlig mötesplats för utvecklingen av Nya Hovås.

– Här kommer tjänstemän från kommunen kunna träffa oss på plats för att enklare kunna föra en dialog om de framtida projekten i Nya Hovås, förklarar Johanna Nordstrand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG