Genre genrebild. Foto: Sacharias Källdén

Bil exploderade på Frölunda torg

Flera ambulanser, räddningstjänst och polis har skickats till Frölunda torg nu på morgonen efter uppgifter om en misstänkt explosion i Frölunda, rapporterar GP. "Någon har ringt in och hört något explosionsartat, kanske skottlossning eller något annat", säger Annelie Silveira, teamledare på SOS alarm till tidningen.

  • Publicerad 07:15, 12 maj 2022

Det var efter att polisen återigen mottagit samtal från personer om att skottlossning eller en explosion hörts i område som flera polisiära enheter, räddningstjänst och ambulans skickades till torget.

– Vi är på plats men har ingen information än. Just nu avvaktar vi en brytpunkt, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg till GP.

Enligt polisens presstales man, Christer Fuxborg, ska det vara en bil som exploderat på platsen.

Polisen misstänker att sprängningen är gäng relaterad. Nationella bombskyddet har kallats in som gör undersökningar av den sprängda bilen.

Hur länge polisen kommer arbeta på platsen när i nuläget oklart men det kan komma att dra ut på tiden menar polisen.

Tidigare under natten larmades polis till torget efter att flera boende i området hört skottlossning. Då hittades hylsor på platsen men ingen skadad eller misstänkt skytt.

Skottlossning på Frölunda torg i natt

Under gårdagen gick polis ut med att de beslutat att låta koranbrännaren Rasmus Paludan genomföra en manifestation på torget under dagen.

Rasmus Paludan till Frölunda torg – får ja av polisen

Vi är GBG