Bild från Billdal uppmärksammas i internationell tävling

Återigen har Billdalsfotografen Shai Apeloig omnämnts i en prestigefull internationell fototävling. Bilden "Mareld" tagen vid Billdalsbadet fick ett hedersomnämnande i "ND Awards 2021".

  • Publicerad 12:59, 2 dec 2021

Mareld, självlysande plankton längs strandkanten, är ovanligt att se mitt i vintern.

Ändå lyckades fotografen Shai Apeloig fånga det klarblå ljuset i vattnet dagen före julafton förra året.

– Folk tipsade mig så jag gav mig ut med kameran. Det var många ute och fotade nere vid Billdalsbadet så jag tänkte att jag går och kollar lite i vikarna där det brukar vara lugnt i vattnet, säger han och fortsätter:

– I Drottningviken ute på Amundön rörde jag om lite i vattnet med en håv och då lyste allt det blåa upp.

Billdalsfotograf får prestigepris

Mareld. Den omtalade bilden tog Shai Apeloig vid Billdalsbadet dagen före julafton förra året. Foto: Shai Apeloig

Vacker hemmiljö

Shai Apeloig, som genom fotoprojektet "Billdal Photo Art Project" sätter Billdal på kartan, har fått flera internationella utmärkelser.

Nu har fototävlingen "ND Awards 2021" uppmärksammat bilden som fått namnet "Mareld".

– Jag jobbar mycket efter devisen "gräv där du står" och det är väldigt häftigt att tävlingen valt att uppmärksamma just min bild här ifrån Billdal – av alla platser man kan fota i världen. Det är ju faktiskt otroligt vackert där vi bor, säger Shai Apeloig.

Shai Apeloig om Billdal Photo Art Project:

"Jag startade projektet “Billdal Photo Art Project” 2017 med följande frågeställning: Idag översköljs jag av fantastiska bilder från häftiga platser runt om i världen, men kan det bidra till att jag missar det som finns runt hörnet?

Min idé var att fotografera inom ett avstånd på inte mer än 10 minuters bilresa från mitt hem i BIlldal. Sen dess har det tagits hundratals bilder och det varit ett sätt för för mig att ständigt återupptäcka platsen där jag bor på."

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG