Bildextra: Äntligen invigning av nya lekplatsen

Efter förseningar har nu stadens femte utflyktslekplats invigts för allmänheten. Tidigt under fredagsmorgonen var skolklasser som Hisingsbor på plats för att testa lekredskapen. "Ser jättefint ut, vi kommer att komma hit igen" säger Electra Porsenklev som bor i Eriksberg.

  • Publicerad 16:10, 26 aug 2022

På snabba ben springer Elena Gogic och hennes klasskamrater på Fridaskolan runt för att upptäcka den nya lekplatsens alla vinklar och vrår.

Längst in, förbi en stor dödskallen i betong, tornar en rutschkanan upp på en liten kulle.

– Det var roligt, säger Elena Gogic, efter premiäråket.

Planen att bygga en ny utflyktslekplats i Frihamnen presenterades för ett par år sedan. Tanken var att skapa en konstnärlig lekplats med fantasifulla skulpturer och lekredskap.

Klart: Det blir temat på Jubileumsparkens lekplats

Något som man verkar ha lyckats med. För på frågan hur Lovis Gustafsson, elev på Ryaskolan, skulle beskriva lekplatsen svarade hon:

– Det känns lite som att befinna sig i en tecknad film, den är ganska annorlunda.

Lekfullt. Yousuf Nasir och Lovis Gustafsson från Ryaskolan. Foto: Lovisa Hansson

Åktur. Elena Gogic går på Fridaskolan och var en av de första att testa rutschkanan. "Det var roligt" säger hon. Foto: Lovisa Hansson

Tillsammans med klasskamraten Yousuf Nasir klättrade hon på en av lekredskapen som redan hunnit få ett smeknamn.

– "Ägget" heter den, säger han.

Vad tycker ni om lekplatsen?

– Den är fin. Jag gillar att leka på den snurriga saken.

– Jag tror verkligen att min syster kommer att uppskatta den. Hon är fantasifull och skulle nog kunna hitta på bra lekar här, säger Lovis Gustafsson.

Gillade rutschkanan. Electra Porsenklev och fyraåriga dottern Emilia bor i Eriksberg och kommer att blir regelbundna besöker på utflyktslekplatsen. Foto: Lovisa Hansson

Premiär. Yousuf Nasir och Lovis Gustafsson går på Ryaskolan och var några av de första att leka på den nya lekplatsen. Foto: Lovisa Hansson

Eleverna på Ryaskolan och Fridaskolan i Kvillebäcken var några av de första som testa att leka på den nya lekplatsen under invigningsdagen.

Men invigningen var inte bara öppen för skolelever, utan flera närboende passade på att besöka lekplatsen.

Några som sett fram emot att kunna använda lekredskapen är Electra Porsenklev och hennes dotter Emilia.

– Vi har badat på Allmänna badet flera gånger under sommaren, gått förbi lekplatsen och spanat in. Nu är vi glada att den äntligen öppnat.

Kommer besöka parken igen

Då familjen bor i Eriksberg kommer det bli naturligt för dem att besöka lekplatsen igen.

– Ja, absolut. Det verkar vara lite varierad svårhetsgrad på lekredskapen vilket är bra när man har barn i lite olika åldrar, säger hon.

Foto: Lovisa Hansson

Foto: Lovisa Hansson

Foto: Lovisa Hansson

Foto: Lovisa Hansson

Vi är GBG