Bildfest från Nya Hovås vårfest

Nu är våren i Hovås officiellt invigd. I lördags gick Nya Hovås första vårfest av stapeln, ett arrangemang som lockade omkring 4 000 besökare.

  • Publicerad 13:51, 5 jun 2019

Foto: Petra Björstad

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Det är alltid svårt att säga säkert hur många som rör sig ute på torget, men vi har god anledning att tro att det var besöksrekord och uppemot 4000 besökare. Att det var drömväder hjälpte definitivt till men utbudet av aktiviteter var också större än någonsin tidigare, säger Jens Karletorp, vd på Nya Hovås Stadsutveckling AB.

Arrangörerna bakom vårfesten var byggherrarna Veidekke, HSB, Skanska och Next Step och i år var temat hälsa och träning.

USA-vibbar i Nya Hovås – här är namnet på nya området

– Det är ett tema som är enkelt att arrangera många aktiviteter kring. Vi hade bland annat gruppträningspass, studsmattepark och ICA Hovås arrangerade Papricaloppet för första gången, säger Jens.

På plats var även Stinsentåget och Askims hembygdsförening, polis och brandkår men dagens höjdpunkt var nog ändå när Kulturskolans Gothenburg Drum Corps uppträdde. Helt iklädda svart och med ett imponerande antal slagverk fram förde de en uppvisning som nog inte lämnade någon åskådare besviken.

– Målet med evenemangen är att skapa en härlig dag med feststämning – dels för de som flyttat till Nya Hovås men även för alla andra. Vi vill att de ska få upp ögonen för allt vad stadsdelen har att erbjuda, säger Jens.

Domen: Värsta "fake view:n" finns i Nya Hovås

Vi är GBG

    Vi är GBG