Foto: Google

Bilexplosion på Volvos personalparkering

En parkerad bil exploderade av ännu okänd anledning på Volvos personalparkering natten till torsdag. Ingen person kom till skada och polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

  • Publicerad 08:26, 6 feb 2020

Strax innan klockan halv två natten mot torsdag exploderade en bil som stod parkerad på Volvo cars personalparkering vid Monteringsvägen på Hisingen. Ingen person skadades i samband med explosionen.

– I nuläget jobbar vi utifrån allmänfarlig ödeläggelse och vi har tagit fram övervakningsfilm som vi ska gå igenom. Det är till stor hjälp för oss, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Vet ni vem som äger bilen?

– Ja, det kan vi se på registreringsnumret. Men vi kan inte säga varför bilen exploderat. Om det var riktat mot någon särskild. Det är fortfarande väldigt nytt det här, det hände bara för några timmar sedan, säger Ulla Brehm.

Polisens tekniker undersökte bilen och även nationella bombskyddet kallades till platsen. Bilen bärgades från parkeringen under natten. Enligt polisen fick bilen mindre skador. Även två bilar som stod parkerade intill skadades av explosionen.

– Om någon varit i området och sett något så vill vi att man ringer sin polis på 114 14, säger Ulla Brehm.

Vi är GBG