Billdals arbetarbostäder kan få nytt liv

Arbetarbostäderna vid Billdals herrgård har länge varit i dåligt skick utan att fastighetskontoret gjort något åt det. Men nu kan det blir ändring på det.

  • Publicerad 15:00, 19 mar 2017

– Vi har väldigt länge velat renovera arbetarbostäderna men det har hela tiden skjutits fram, säger Susanna Plan.

Renovering på G

Efter mycket om och men har fastighetskontoret nu börjat titta närmare på vad de ska göra med husen. Och redan nästa vecka ska de träffa stadsbyggnadskontoret för att ta fram en förstudie.

– Om renoveringen blir av kommer vi göra den varsamt trots att det är väldigt mycket som måste göras. Vår förhoppning är att de ska kunna bli hyresrätter, säger Susanna Plan.

Läs även: Vem har råd med Billdals gård?

Mycket måste redas ut

Dock kan det finnas en problematik i bostädernas placering då de ligger väldigt nära Billdals ridklubb. Det finns regler kring hur nära stall och annan djurhållning man får anlägga bostäder då personer med allergier inte ska påverkas av djuren.

– Det är en av många frågor som vi måste utreda när vi träffar stadsbyggnadskontoret, säger Susanna Plan.

Arbetarbostäderna är en del av Billdals gård där huvudbyggnaden i dag ägs av Higab. De planerar att göra herrgården tillgänglig för allmänheten med resturang- eller cafeverksamhet. Men än så längre är det bara utsidan som är färdigrenoverad, insidan ska påbörjas under våren. Hur snart det kommer stå klart kan de i nuläget inte säga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG