Nedläggningshot. Patienter vid Säröledens familjeläkare rasar nu mot Region Hallands krav. Foto: Katja Kircher

Billdalsbor vill rädda vårdcentralen

Efter att Region Halland ställt krav på flera vårdinrättningar i Billdal att byta till det kritiserade journalsystemet VAS har nu boende startat en namninsamling för att stötta verksamheterna.

  • Publicerad 12:15, 6 apr 2019

Nedläggningshot. Karin Gustafsson, verksamhetschef på Säröledens familjeläkare fick i fredags förra veckan motta listan med underskrifter. Foto: Zandra Gustafsson

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Boende i Billdal och Kullavik reagerar nu starkt mot Region Hallands krav på att vårdcentralen Säröledens familjeläkare måste byta till journalsystemet VAS, detta rapporterar SVT Halland.

Systemet har fått kritik, bland annat från psykiatrimottagningen Tina-mottagningen i Billdal som också tvingas byta. De menar att det är föråldrat och krångligt att arbeta i.

Psykmottagning påtvingas gammalt journalsystem

Startade namninsamling

Zandra Gustafsson är listad hos Säröledens familjeläkare och en av personerna bakom namninsamlingen. Hon hyllar sin vårcentral och kan inte tänka sig att byta till någon annan.

För precis som Tina-mottagningen riskerar Säröledens Familjeläkare att behöva stänga om de inte går över till VAS-systemet då Region Halland säger upp sitt kontrakt med dem. Detta fick Zandra att reagera och starta ett patientupprop.

– Det har varit fullständig turbulens i Billdal de senaste två veckorna då vi fick reda på att vårdcentralen kan tvingas stänga – reaktionerna har haglat över mig, säger Zandra Gustafsson.

Över 1 000 underskrifter

När Zandra, i förra veckan, kunde överlämna namnlistan till vårdcentralen var det över 1 000 personer som skrivit under.

– Jag var stolt att kunna överlämna listan. Det var en euforisk känsla blandat med tårar, skratt och kramar, säger Zandra Gustafsson.

Vi är GBG

    Vi är GBG