Stora Amundön Foto: Shai Apeloig

Billdalsfotografen vänder linsen mot sin hemort

Fotografen Shai Apelogi har sedan 90-talet fångat sin omvärld genom kameran och förra året startade han Facebook-sidan Billdal photo art project där han vänder linsen mot sin hemort.

  • Publicerad 12:00, 25 mar 2018

Shai Apeloig. Foto: Elsa Apeloig

Shai utbildade sig till fotograf men valde att inte utföra sitt hantverk i kommersiellt syfte för rädslan att det skulle döda hans lust och känsla för fotograferandet.

– Jag bestämde mig för att inte jobba som fotograf utan ägna mig åt det på sidan av - som att åka ut och fiska, säger Shai.

Under åren har det blivit en hel del bilder från hemorten Billdal men fram till för drygt ett år sedan har han inte visat upp några bilder utanför sin egen bekantskapskrets.

– Jag hade ju tagit så otroligt många bilder i Billdal där jag bor men bara låtit dem ligga så jag startade Facebook-sidan och publicerade dem där och jag fick väldigt mycket positiv respons.

Intresset för foto väcktes hos Shai då han efter gymnasiet reste i Sydamerika i ett år.

– Under hela det året fick jag aldrig se någon av bilderna jag tog efter som jag alltid skickade hem filmrullarna till mina föräldrar som såg bilderna innan mig. Men jag hade de alltid i huvudet och jag mindes nästan varje bild jag tog och det tyckte jag var en häftig process som jag fastnade vid, berättar han.

Shais porträttering av Billdal fångade även Hovås kallbadhus intresse som ville att han skulle ställa ut sina bilder i deras lokaler. Vernissagen kommer att hållas i början av maj på kallbadhuset, ett exakt datum är ännu inte satt.

– Jag tyckte det var en jätterolig idé och jag ser väldigt mycket fram emot det.

För att hålla sig uppdaterad om vernissagen på kallbadhuset och se fler av Shais bilder kan du besöka hans Facebook-sida eller webbsida.

Killingholmen Foto: Shai Apeloig

Shais fototips

Titta inte för mycket på Instagram, i dag översköljs vi ständigt av vackra bilder. Gör din grej.

Du beöhver inte åka till tropiska länder för att ta häftiga och vackra bilder, de finns runt knuten.

Sol betyder inte nödvändigtvis bra fotoväder, gå ut i "dåligt" väder så kan du fångar intressanta bilder.

Våga exprementera, försök ta en bild som ingen tagit förut.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG