Biskop Susanne Rappman i Göteborg. Foto: Kristin Lidell

Biskopen firar jul på kåken

Biskop Susanne Rappmann besöker intagna och personal på häktet i Göteborg på julafton. – Jag tycker att det är viktigt att visa att kyrkan ser utsattheten, säger hon.

  • Publicerad 12:15, 22 dec 2018

I minst 20 år har fängelseprästen besökt intagna på häktet med en julgåva på julafton. I år följer stiftets biskop med för första gången.

Läs också: Göteborg får sin första kvinnliga biskop

– En viktig sak för mig är tron på en Gud som är närvarande i det som är sårbart och trasigt. Jag tycker att det är viktigt att visa att kyrkan ser utsattheten. Det är också viktigt att förmedla hopp, säger biskop Susanne Rappmann i ett pressmeddelande.

En av hennes arbetsuppgifter är att besöka verksamheter i stiftet. Besöket på häktet är både för att hälsa på intagna och personal.

– Att de rättsvårdande institutionerna fungerar är ett fundament för samhället, säger Susanne Rappmann.

Läs också: Trångt i finkan – intagna får dela rum

Med sig på besöket har hon Nav-gruppen, nämnden för andlig vård hos Kriminalvården, som både är ekumenisk och interreligiös.

– Jag möter människor med nyfikenhet och respekt oavsett deras religion. Det är det samhälle vi lever i idag, och det är också kyrkans uppgift i det här sammanhanget, säger Susanne Rappmann.

Som julgåva får de intagna som vill julkort, en almanacka och choklad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG