Biskop Susanne Rappman i Göteborg. Foto: Kristin Lidell

Biskopen firar jul på kåken

Biskop Susanne Rappmann besöker intagna och personal på häktet i Göteborg på julafton. – Jag tycker att det är viktigt att visa att kyrkan ser utsattheten, säger hon.

  • Publicerad 12:15, 22 dec 2018

I minst 20 år har fängelseprästen besökt intagna på häktet med en julgåva på julafton. I år följer stiftets biskop med för första gången.

Läs också: Göteborg får sin första kvinnliga biskop

– En viktig sak för mig är tron på en Gud som är närvarande i det som är sårbart och trasigt. Jag tycker att det är viktigt att visa att kyrkan ser utsattheten. Det är också viktigt att förmedla hopp, säger biskop Susanne Rappmann i ett pressmeddelande.

En av hennes arbetsuppgifter är att besöka verksamheter i stiftet. Besöket på häktet är både för att hälsa på intagna och personal.

– Att de rättsvårdande institutionerna fungerar är ett fundament för samhället, säger Susanne Rappmann.

Läs också: Trångt i finkan – intagna får dela rum

Med sig på besöket har hon Nav-gruppen, nämnden för andlig vård hos Kriminalvården, som både är ekumenisk och interreligiös.

– Jag möter människor med nyfikenhet och respekt oavsett deras religion. Det är det samhälle vi lever i idag, och det är också kyrkans uppgift i det här sammanhanget, säger Susanne Rappmann.

Som julgåva får de intagna som vill julkort, en almanacka och choklad.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG