MATCH. I väntan på nya riktlinjer får Allsvenskan spelas utan publik. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello

BK Häcken: ”Vi har varit redo länge”

Under fredagen gav Folkhälsomyndigheten grönt ljus till elitidrotten från och med den 14 juni. BK Häcken är mer än redo för seriepremiär.

  • Publicerad 09:39, 29 maj 2020

BK Häckens klubbchef Marcus Jordin. Foto: BK Häcken

På fredagsmorgonen kom beskedet, Folkhälsomyndigheten och regeringen gav klartecken för elitidrott, utan publik, från och med den 14 juni.

Klart: Då börjar Allsvenskan

– Det känns oerhört skönt. Det är en lättnad naturligtvis. Det är många branscher som har en tuff tid i krisen, även vi inom fotbollen. Vi är en av få branscher där vår huvudverksamhet varit belagda med verksamhetsförbud, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jordin.

Ni har inte fått spela match på länge. Kommer ni vara redo till den 14 juni?

– Det är en exceptionell tid med exceptionella förutsättningar. Vi är redo på kort varsel. Det är lika för alla, vi ser inga problem med det. Vi har varit redo länge och har väntat på att få dra på oss skorna och sparka igång. Vi är oerhört redo!

För klubbarna innebär det beslutet att de ekonomiska förutsättningarna kommer förbättras enormt.

– Men det är lika viktigt att alla fotbollsälskare får något att fylla sina kalendrar med. Sporten och fotbollen har en enorm kraft i vårt samhälle, säger Marcus Jordin.

Hur ser du på att ni får spela utan publik?

– Det är ju två steg i det här. Först en lättnad över att få spela över huvud taget. Då får vi acceptera att det är speciella tider och att vi får spela utan publik. Sedan är publiken en stor och viktig del av fotbollen. Jag tror att många saknar gemenskapen på läktaren. Vi vet att det finns där framme, när vi får spela inför publik igen. Till dess får vi göra det bästa av situationen. Men vi saknar våra supportrar.

Utöver Allsvenskan har BK Häcken en kvartsfinal i Svenska cupen mot Elfsborg som väntar. Beskedet från Folkhälsomyndigheten gör att den matchen inte kommer hinna spelas innan den allsvenska premiären. När Svenska cupen kan avgöras återstår att se.

– Vi vet inte det. Det är en fråga som vi kommer behöva vrida och vända på, säger Marcus Jordin.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11