Foto: Bildbyrån/ MATHILDA AHLBERG

Blåvitt-anställd hotad efter regnbågsmatch

Under lördagen spelade IFK Göteborg mot Malmö FF i tröjor med regnbågsfärger. Samma helg utsattes en anställd i IFK för hot och skadegörelse i sin bostad.

  • Publicerad 15:30, 16 aug 2021

IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild. Foto: Bildbyrån/ CARL SANDIN

Budskapet som lämnades på platsen var tydligt för klubben. Skadegörelsen hade en direkt koppling till manifestationen för allas lika värde på Eleda Station Malmö. Brottet har polisanmälts och via ett pressmeddelande tar IFK Göteborg "kraftigt avstånd från de oacceptabla handlingar kollegan har utsatts för".

Förra veckan pågick World Pride i Malmö och Köpenhamn. Som en del av arrangemanget genomförde Malmö FF ett seminarium på temat fotboll, respekt och rättvisa. Även IFK Göteborg var delaktigt.

När klubbarna möttes i Allsvenskan i lördags genomförde dessutom klubbarna en gemensam manifestation. Båda lagen spelade i tröjor med regnbågsfärger.

Tar tydlig ställning

– Matchdräkten och vårt klubbmärke är två av IFK Göteborgs starkaste symboler. Med det specialdesignade bortastället tar vi tydlig ställning. Alla är lika mycket värda och ska kunna vara sig själva, sa klubbchefen Håkan Mild inför matchen.

Hotet och skadegörelsen vid en av de anställdas bostad har väckt avsky i klubben. Åtgärder har vidtagits både för att stärka säkerheten och ge stöd åt den utsatta personen och dennes familj. Enligt klubben går brottet "emot allt som IFK Göteborg står för".

– Vi kommer att fortsätta ta ställning för ett samhälle där alla har rätt att vara sig själva och där alla människor är lika mycket värda. IFK Göteborg är en förening som står för kamratskap, skriver IFK Göteborg.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39