Mello. Charlotte Perrellis bidrag ”Still Young” Foto: Stina Stjernkvist, SVT

Blivande läkare på SU skrev Perrellis mellobidrag

Han är på väg att bli läkare och som om det inte vore nog har han även varit med och skrivit Charlotte Perrellis bidrag ”Still Young” i melodifestivalens tredje deltävling, men det är inget som Charlie Gustavsson skryter med. Helst jobbar han lågmält bakom kulisserna.

  • Publicerad 17:00, 20 feb 2021

Charlie Gustavsson har precis avslutad sin tjänst som underläkare på Urologen på Sahlgrenska och ska påbörja sin AT-tjänst i Kungälv. Foto: Arvid Lindqvist

Mello. Thomas G:son Foto: Carl-Johan Söder, SVT

Som son till den renommerade låtskrivaren Thomas G:son, som har 56 melobidrag i bagaget, har musiken alltid funnits nära till hands. Men för Charlie var det alltid viktigt att bli sin egen person och han utbildade sig därför till läkare. Trots det blev musik hans största hobby.

– Jag ville gå min egen väg och tycker dessutom om att jobba med människor. Sen så föll jag för musiken ändå på något vis.

När han av en slump var i Stockholm för att hälsa på sin far, visade han låten Still Young för honom som även har skrivits tillsammans med Bobby Ljunggren och Erik Bernholm.

– Han hade kört fast och det var inte alls tanken att jag skulle vara med och skriva låten, men sen flöt det på och rätt som det var skrev vi klart låten där och då.

Låten har enligt Charlie en hoppfull karaktär. Den handlar om att man är så ung som man känner sig och att allt är möjligt. Han har inte träffat Charlotte Perrelli själv men har hört från andra att hon reagerade positivt på den.

– Hon sa direkt att det var en låt för henne och det tyckte vi låtskrivare också.

Vill bli läkare

I vanliga fall hade Charlie fått vara med bakom kulisserna på genrepen och fått umgås med artisterna men det sätter pandemin som så mycket annat stopp för. Men Charlie säger om sig själv att han ändå hellre jobbar bakom kulisserna. Att stå på scen själv är inget han kan tänka sig.

– Nej, det är inte min grej, säger han och skrattar. Jag jobbar gömmer mig hellre i studion eller på jobbet.

Trots att språngbrädan in i musikvärlden är satt vill Charlie i första hand fortsätta sin utbildning sig till läkare, utan att för den delen stänga dörrarna till musiken, något som han far Thomas G:son alltid visat förståelse för.

– Han är rätt glad att han har lyckats lura in mig i melodifestivalen, men för övrigt har han alltid stöttat mig i den vägen jag har valt.

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20