Lyxbilsattack. Flera BMV-bilar har utsatts för skadegörelse i Askim. Foto: Mostphotos

BMW-hatet i Askim – flera fordon vandaliserade

Flera boende i Askim har fått sina bilar skadade då två personer vid olika tillfällen attackerat bilarna med vassa föremål. Enligt polisen rör det sig sammanlagt om över tio skadade bilar.

  • Publicerad 05:30, 1 jun 2018

För två veckor sedan skadades ett tiotal bilar i Askim av två personer som vi olika tillfällen ska ha slagit på dem med vassa föremål. Enligt polisen ska det ha varit främst bilar av märket BMV som utsatts för skadegörelsen.

– Det är svårt att säga att bilmärket skulle vara motivet för gärningen. De här personerna som utfört skadegörelsen mår inte riktigt bra och styrs nog av olika nycker, säger Lennart Ronnebro, kommisarie och förundersökningsledare på polisen.

Ingen gripen

Polisen tror att de har hittat de två personerna som misstänks ligga bakom attackerna mot bilarna. Men ingen av dem har kunnat gripas.

– Vi tror vi vet vilka det är som har gjort det. Det rör sig om en vuxen person och en yngre, båda mår inte särskilt bra om jag säger så. Dock finns det inte tillräckligt med bevis för att lagföra dem men efter att vi kontaktat dem bedömer vi att det inte kommer hända igen, säger Lennart Ronnebro.

Skadestånd avlägset

I och med att det är svårt att få någon av dem fälld för skadegörelsen bedömer han även chanserna att få några pengar för sin skadade bil som små.

– Så länge ingen kan lagföras så är det nog bara försäkring man kan räkna med, avslutar Lennart Ronnebro.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG