Brott. Anställd blev knivhuggen i magen, nu häktas en boende. Foto: Direktpress

Boende häktad för mordförsök på anställd

Den person som misstänks ha knivhuggit en anställd på ett boende på Hisingen har häktas för mordförsök. Inspektionen för vård och omsorg ska dessutom granska boendet efter dådet.

  • Publicerad 17:27, 15 sep 2021

Det var i måndags som polis larmades till ett boende, med särskild service för personer med funktionshinder, på Hisingen efter att en anställd hade attackerats med en kniv i magen.

Den skadade kördes med livshotande skador till sjukhus för vård men offrets tillstånd uppges nu vara stabilt.

Polisen kunde snabbt gripa en boende, en man i 30-årsåldern som misstänkt för dådet.

Anställd på boende knivhuggen

Under onsdagen häktades den boende av Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Som jag förstått händelsen hade det under natten inträffat en incident som ledde till en dispyt som i sin tur ledde till att den misstänkte senare angrep den anställde som skadades allvarligt, säger kammaråklagare Magnus Natt och Dag till GP.

Mannen förnekar att han hade tänkt att döda den anställda.

– Han har lämnat en berättelse kring bakgrunden som jag inte kan gå in på. Men jag bedömer bevisningen som god, säger Magnus Natt och Dag.

Ivo granskar

Efter knivdådet har Ivo, inspektionen för vård och omsorg, beslutat att granska det aktuella boendet.

– Att det skett en knivskärning på ett boende är förstås en händelse som vi ser väldigt allvarligt på. Därför har vi beslutat att inleda en granskning av arbetsplatsen, bland annat för att se vad som eventuellt kan ha brustit i rutiner och i säkerhet. Det är förstås viktigt att anställda och boende kan känna sig trygga, säger Lena Almvik Gombor, inspektör vid Ivo sydväst till GP.

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00