Boende kräver upprustning av Citytorget

Rusta upp Citytorget! Det är kravet till den privata markägaren från boende runt det lokala torget i Kortedala.

  • Publicerad 06:50, 23 jun 2020

Vi vill att det ska bli ett vackert och bra torg som vi kan vara stolta över.

Vårt torg har länge stått och förfallit. Underhållet är eftersatt och torget är slitet och dystert. Citytorget har potential till att bli en inbjudande mötesplats men då behövs en rejäl upprustning.”

Det är i ett öppet brev, adresserat till det privata fastighetsbolaget Julvihus, som de närboende återigen markerar sitt missnöje med hur Citytorget i Kortedala förvaltas.

– Vi bestämde oss för att skicka ett nytt brev med krav på upprustning av torget eftersom vi inte fick något svar på det vi skickade förra året, säger Mathilda Andersson.

Klassiska kiosken får nytt liv

"Bortglömt torg"

Hon är medlem i styrgruppen för uppropet som koordinerats i den lokala Facebook-gruppen ”Kortedala-Göteborg” och som 169 personer har skrivit under på.

– Vi vill att det ska bli ett vackert och bra torg som vi kan vara stolta över. Just nu är det väldigt risigt och nedgånget. Det känns som ett bortglömt torg, säger Mathilda Andersson.

Men det är inte bara en kosmetisk förbättring man är ute efter. Enligt de boende handlar det också om att göra torget mer tillgängligt och funktionellt.

– Marken har ojämna plattor som bör göras om så att det går att ta sig dit med rullator, permobil och barnvagnar. Och Lekplatsen har varit katastrofal länge, säger Mathilda Andersson.

Väntar på svar

Julvihus har arrenderat marken av kommunen sedan mitten av 80-talet och äger även flera fastigheter i anslutning till torget.

Nu ser Kortedalaborna framemot ett svar från Julvihus som kan bli starten på en positiv utveckling av platsen. Om inte, är nästa steg att kontakta kommunen gällande bristen på tillgänglighet och säkerheten på lekplatsen.

Göteborg Direkt har sökt Julvihus för en kommentar.

Han hyllar 70-talets Kortedala

Göteborgsnöje

Minifestival tröst för Way out Westfansen

Nöje Villa Belparc scen för Way out Weekend. För andra året i rad har Way out West tvingas ställa in festivalen. Men nu öppnar man för en minifestival vid Villa Belparc. Under namnet Way out Weekend kommer artister som Sarah Klang, Amason och...måndag 2/8 11:37

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12