Boende kräver upprustning av Citytorget

Rusta upp Citytorget! Det är kravet till den privata markägaren från boende runt det lokala torget i Kortedala.

  • Publicerad 06:50, 23 jun 2020

Vi vill att det ska bli ett vackert och bra torg som vi kan vara stolta över.

Vårt torg har länge stått och förfallit. Underhållet är eftersatt och torget är slitet och dystert. Citytorget har potential till att bli en inbjudande mötesplats men då behövs en rejäl upprustning.”

Det är i ett öppet brev, adresserat till det privata fastighetsbolaget Julvihus, som de närboende återigen markerar sitt missnöje med hur Citytorget i Kortedala förvaltas.

– Vi bestämde oss för att skicka ett nytt brev med krav på upprustning av torget eftersom vi inte fick något svar på det vi skickade förra året, säger Mathilda Andersson.

Klassiska kiosken får nytt liv

"Bortglömt torg"

Hon är medlem i styrgruppen för uppropet som koordinerats i den lokala Facebook-gruppen ”Kortedala-Göteborg” och som 169 personer har skrivit under på.

– Vi vill att det ska bli ett vackert och bra torg som vi kan vara stolta över. Just nu är det väldigt risigt och nedgånget. Det känns som ett bortglömt torg, säger Mathilda Andersson.

Men det är inte bara en kosmetisk förbättring man är ute efter. Enligt de boende handlar det också om att göra torget mer tillgängligt och funktionellt.

– Marken har ojämna plattor som bör göras om så att det går att ta sig dit med rullator, permobil och barnvagnar. Och Lekplatsen har varit katastrofal länge, säger Mathilda Andersson.

Väntar på svar

Julvihus har arrenderat marken av kommunen sedan mitten av 80-talet och äger även flera fastigheter i anslutning till torget.

Nu ser Kortedalaborna framemot ett svar från Julvihus som kan bli starten på en positiv utveckling av platsen. Om inte, är nästa steg att kontakta kommunen gällande bristen på tillgänglighet och säkerheten på lekplatsen.

Göteborg Direkt har sökt Julvihus för en kommentar.

Han hyllar 70-talets Kortedala

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11