Utförsäljning av hyresrätter på Marconigatan i Frölunda. "Det finns ingen privat fastighetsägare som köper på grund av att de vill ge hyresgästerna ett bättre liv", säger Mahasti Hashemieh. Foto: Privat

Boende rasar mot ny Poseidon-affär

Poseidon vill sälja flera hundra hyresrätter i Frölunda. Istället vill man utveckla Frölunda torg. Nu rasar hyresgästerna.

  • Publicerad 17:08, 16 maj 2018

– Alla hyresrättsinnehavare är emot utförsäljningen, för det finns ingen privat fastighetsägare som köper på grund av att de vill ge hyresgästerna ett bättre liv, säger Mahasti Hashemieh som bor i området och som är ordförande i den lokala hyresgästföreningen.

LADDA NER VÅR APP: IphoneAndroid

AB Framtiden och Bostadsbolaget Poseidon inleder nu en förhandling med Skandia fastigheter om en bytesaffär. Det gäller flera hundra kommunala hyresrätter i höghusen på Marconigatan i Västra Frölunda som ska säljas ut.

Enligt Anders Söderman VD på Poseidon handlar utförsäljningen om att främja utveckling av köpscentret Frölunda torg.

– Då behöver man komma åt våra fastigheter. Det ingår även i stadens idé om att stärka knutpunkten Frölunda torg. Vi vill inte stå i vägen för den utvecklingen, säger han.  

De som berörs mest är de boende på två våningsplan där det i dag finns lägenheter som kommer att försvinna. Bostäderna som ligger på bottenplan ska istället integreras och bli handelsytor.  

De som bor i området är oroliga, behöver de vara det?

– Nej, absolut inte. Skandia fastigheter är ett seriöst företag. När lägenheter försvinner har fastighetsägaren på sig att hitta nya likvärdiga bostäder, säger Anders Söderman.

Mahasti Hashemieh är dock inte övertygad.

– För varenda hyresrätt som sälj ut till en privat fastighetsägare är det en mindre hyresrätt för de sjukskrivna, arbetslösa, låginkomsttagare, ensamkommande att söka. Ofta har privata högre krav på inkomst. Även om själva beståndet av hyresrätter är det samma så finns det färre kvar för vanligt folk, säger Mahasti Hashemieh.

Läs också: Fullsatt protestmöte i Rannebergen

Läs också: Bara kommunfullmäktige kan stoppa kritiserad försäljning i Rannebergen

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57