Utdelning. Förra året kunde besökare ta en bok utanför biblioteket i Angered. Foto: Blå stället

Bokmässa i Angered arrangeras för fjärde gången

Årets upplaga av Angereds bokmässa planeras att vara ett arrangemang med både fysiska och digitala möten. Nu söker arrangörerna författare och poeter.

  • Publicerad 06:30, 24 apr 2021

Det har redan börjat trilla in ansökningar, vilket är jättekul.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

För fjärde året i rad anordnar Kulturhuset Blå Stället Angereds bokmässa. Förra året var arrangemanget digitalt men i höst satsar de på en kombination av digitala som fysiska programpunkter.

– Vi var glada att vi kunde ha en bokmässa förra året och det blev jättebra med de digitala punkterna. Men vi saknade den fysiska kopplingen och kände att vi behövde ta hem bokmässan till Angered. Dock blir det i lite mindre skala än ett vanligt år eftersom vi inte vet hur restriktionerna kommer att se ut i höst, säger Madde Lundin, projektledare Angereds bokmässa.

Söker Angereds-författare

Nu vill de komma i kontakt med författare och poeter som är intresserade av att medverka.

Kravet? De medverkande skribenterna ska bo och verka i Angered. Dock behöver man inte vara publicerad för att kunna delta.

– Det har redan börjat trilla in ansökningar, vilket är jättekul. Vi vill att de ska vara verksamma i Angered för att det ska kännas att vi är på plats och gör detta för de som bor här.

Litteraturvandring längst Lärjeån

I år kommer mässan att ta plats på lite olika platser i Angered och ska bland annat bestå av litterära uppträdanden för en lite mindre publik. Besökarna kommer att få en karta med tid och datum för när uppläsningen eller spoken word-framträdandet ska ske.

Bokmässans sista dag kommer att krönas med en litteraturvandring i Lärjeån för barn och vuxna. Tanken är att författare ska stå utplacerade längst med vandringen och läsa sina egna texter.

Internationella författare

De digitala programpunkterna kommer exempelvis att vara förinspelade litterära samtal och uppläsningar.

– Vi har inte några klara namn än, men vår förhoppning är att kunna bjuda in internationella författare som är med digitalt, säger Madde Lundin.

Angereds bokmässa går av stapeln 31 augusti och avslutas 4 september.