Bokningsmissen: Många besvikna när Wiehe drog storpublik

Mikael Wiehe lockade storpublik till onsdagens konsert på Liseberg. Många av de omkring 2200 besökarna fick inte en skymt av artisten i trängseln. – Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi inte gjort konserten där, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

  • Publicerad 15:27, 3 aug 2017

Precis i tid för Mikael Wiehes spelning på Liseberg under onsdagskvällen skingrade sig regnmolnen och solen letade sig ner till de, inte mindre än cirka 2200, konsertbesökarna.

Men många blev besvikna när det tog stopp halvvägs ner mot Taubescenen. Trängseln var ett faktum och många kunde inte få en skymt av den folkkäre artisten.

Medelåldern var dessutom hög bland besökarna och vissa försökte förgäves ta sig fram genom trängseln med rollator.

Samtidigt stod den stora scenen tom.

Men Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson håller inte med om att det var en miss att boka konserten på den lilla scenen.

– Nej det skulle jag inte säga. Det var en kombination av att artisten önskade spela där och att det kom mycket folk. Det har inte kommit lika många på hans tidigare spelningar här.

Så därför valde ni att inte använda den stora scenen?

– Ja, och man kan ju inte bara byta scen på fem minuter. En sådan process tar flera timmar och väljer publiken att komma en halvtimme innan så är det helt enkelt omöjligt.

Men har inte ni ett ansvar för att se till att besökarna får plats?

– Ansvar tycker jag är lite fel uttryckt. Vi gör en prognos utefter hur mycket folk vi tror kommer. Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi inte gjort konserten eller kanske valt att flytta den till Stora scenen. Det är svårt att förutse hur många som ska komma när vi inte har biljettköp, men är man intresserad så kommer man i god tid.

Medelåldern på besökarna till Mikael Wiehes konserter brukar vara hög. Är det något ni tagit hänsyn till?

– Vi gör publikanalyser och eftersom vi vet att det är en äldre publik hade vi bänkar framför scenen, för de som kom i god tid. Då blir det också automatiskt trängre för de som står.

Tar ni lärdom av detta till nästa gång?

– Men vad är det för fråga, det klart vi gör. Om Wiehe har den här publikutvecklingen i framtiden så får vi kanske tänka om.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11