Bokningsmissen: Många besvikna när Wiehe drog storpublik

Mikael Wiehe lockade storpublik till onsdagens konsert på Liseberg. Många av de omkring 2200 besökarna fick inte en skymt av artisten i trängseln. – Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi inte gjort konserten där, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

  • Publicerad 15:27, 3 aug 2017

Precis i tid för Mikael Wiehes spelning på Liseberg under onsdagskvällen skingrade sig regnmolnen och solen letade sig ner till de, inte mindre än cirka 2200, konsertbesökarna.

Men många blev besvikna när det tog stopp halvvägs ner mot Taubescenen. Trängseln var ett faktum och många kunde inte få en skymt av den folkkäre artisten.

Medelåldern var dessutom hög bland besökarna och vissa försökte förgäves ta sig fram genom trängseln med rollator.

Samtidigt stod den stora scenen tom.

Men Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson håller inte med om att det var en miss att boka konserten på den lilla scenen.

– Nej det skulle jag inte säga. Det var en kombination av att artisten önskade spela där och att det kom mycket folk. Det har inte kommit lika många på hans tidigare spelningar här.

Så därför valde ni att inte använda den stora scenen?

– Ja, och man kan ju inte bara byta scen på fem minuter. En sådan process tar flera timmar och väljer publiken att komma en halvtimme innan så är det helt enkelt omöjligt.

Men har inte ni ett ansvar för att se till att besökarna får plats?

– Ansvar tycker jag är lite fel uttryckt. Vi gör en prognos utefter hur mycket folk vi tror kommer. Hade vi vetat att det skulle komma så många hade vi inte gjort konserten eller kanske valt att flytta den till Stora scenen. Det är svårt att förutse hur många som ska komma när vi inte har biljettköp, men är man intresserad så kommer man i god tid.

Medelåldern på besökarna till Mikael Wiehes konserter brukar vara hög. Är det något ni tagit hänsyn till?

– Vi gör publikanalyser och eftersom vi vet att det är en äldre publik hade vi bänkar framför scenen, för de som kom i god tid. Då blir det också automatiskt trängre för de som står.

Tar ni lärdom av detta till nästa gång?

– Men vad är det för fråga, det klart vi gör. Om Wiehe har den här publikutvecklingen i framtiden så får vi kanske tänka om.

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12