Bombhot. Bomben i på Briljantgatan var skarp, bekräftar polisen. Foto: Gabriel Tjulander

Bomben i Tynnered var skarp

Bomben som hittades i ett bostadsområde i Tynnered var skarp. Det bekräftar polisen. Händelsen ängslar de boende som nu erbjuds stödsamtal för att dämpa oron.

  • Publicerad 15:47, 11 apr 2018

Nu bekräftar polisen att bomben som hittades i ett bostadsområde i Tynnered var skarp. Det var i går som tre trappuppgångar i ett hyreshus på Briljantgatan evakuerades efter att ett misstänkt bombliknande föremål påträffats i en krypgrund av en byggarbetare.

Läs också: Frölundabomben sprängd av polisen

– Granaten i går var skarp. Nu ska de undersöka den vidare, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Händelsen oroar de boende och stadsdelsförvaltningen har besökt området för att se vilka behov som finns hos invånarna och erbjuder samtalsstöd på mötesplatsen Pärlan.

– Det har uttryckts ett behov av de boende. Vi har varit där tidigare när det har varit annat som har hänt i området, säger Maria Hägg, enhetschef på Psykologenheten Väster.

Läs också: Tynneredsskolan i sorg efter nattens dubbelmord

Hösten 2016 sköts två unga män ihjäl på en innergård i samma område. Då besökte bemanning från kommunens krisstöd  området under en längre period.

– Vi träffade ungdomar, barnfamiljer och pensioner efter skjutningarna. Jag tänker att det betydde något för de boende, att de kände att de fick stöd. Annars hade de nog inte uttryckt önskemål om vårt stöd igen.

Enligt polisen verkar bomben vara egentillverkad och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Vi är GBG