Bouleklubbens sorg efter tio års kamp – blir av med lokalen

Göteborgs största bouleklubb har varit i samma lokal i nästan 20 år, tills nu då de tvingas bort på grund av bostadsbygge. "Vi känner oss bortprioriterade" säger klubbens ordförande Lennart Hallgren.

  • Publicerad 06:30, 5 mar 2018

Redan 2008 fick Skatås Bouleklubb veta att det skulle byggas bostäder på platsen de har sin lokal. Klubben har haft lokalen sedan 1999 och nu pekar det mesta på att klubben kommer vara utan lokal till sommaren. Detta eftersom att bostadsföretaget Veidekke då ska börja förbereda för bostadsbygge.

– Vi älskar detta, vi brinner för det. Det är vårt liv. Att bara få komma hit och spela och umgås det är det bästa jag vet. Men nu kanske det inte blir något mer, säger Gun Larsson, ledamot i klubbens styrelse.

Bouleklubben är Göteborgs största, och en av de största och mest framgångsrika i landet. I lokalen i Kviberg brukar de samlas och umgås i lokalen, och året om kan de spela tillsammans på inomhusbanorna.

– Vi har ungefär 150 medlemmar, plus ca 100 personer som besöker hallen då och då för att spela. Varje gång jag kommer hit och träffar alla de som är här får jag alltid frågan om hur det går med lokal. Och jag kan inte ge dem ett svar. Det är sådan glädje här, men de undrar ju vad är det som sker, kommer vi kunna spela mer? Säger Lennart Hallgren som är styrelseordförande.

Kritik mot idrottsförvaltningen

Under tio år har IOFF (idrotts- och föreningsförvaltningen) arbetat med ärendet. Higab äger många av de lokaler i området som hade kunnat vara aktuella för klubben, men har inte kunnat erbjuda IOFF och Skatås BK ett lämpligt ställe ännu.

Idrottsförvaltningens uppgift är att stötta Göteborgs föreningar och ansvara för stadens kommunala idrotts- och motionsanläggningar. Eftersom de inte lyckats hitta en lämplig lokal till föreningen har Skatås BK:s medlemmar fått minskat förtroende för förvaltningen.

– Vi pratar ju med IOFF hela tiden och vi säger att vi måste ha ett besked. Och det är det mest frustrerande, vi har ingenstans att vara efter sommaren och vi har ingen aning om hur framtiden ser ut, berättar Lennart Hallgren.

Idrottsförvaltningen håller med om att det har tagit väldigt lång tid men de arbetar fortfarande för att hitta en lösning.

– Det är ju inte så att vi sitter och rullar tummarna i den här frågan. Det är många som har jobbat med det, säger Carola Helltén som sedan 2009 arbetat med ärendet på IOFF.

Klubben har fått erbjudande om flera olika lokaler genom åren men klubben har antingen inte haft råd med hyran eller ansett att lokalen inte ligger bra placerat.

– Vi måste ha tillgång till buss i närheten eftersom den största andelen av medlemmarna är pensionärer och ofta har svårt att ta bil eller att gå långt, säger Lennart Hallgren.

"Vi känner oss bortprioriterade"

Jag känner att det är som någon fördröjningstaktik, att de bara väntar och väntar. Vi känner oss bortprioriterade, säger föreningens ordförande.

IOFF håller inte med om att det är en fördröjningstaktik och förklarar att de fortfarande arbetar för att ordna en lokal. Men är också besvikna över att arbetet under dessa tio år inte har gett resultat.

– Vi är verkligen inte stolta över att det tar så lång tid. Det borde ha gått fortare att lösa. Jag tror att vi skulle ha lyft frågan hårdare tidigare. Vi hade kunnat vara tuffare, säger Carola Helltén.

Kommer ni hitta en lokal innan de tvingas flytta?

– Nej det kommer vi inte kunna göra. I alla fall inte en långvarig lösning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Succén fortsätter: Ny musiksommar på Kronhuset

Nyheter Mats Westling får sällskap dubbelt upp Förra årets satsning på musik vid Kronhusbodarna gav mersmak. Nu dubblas arrangemang med Mats Westling som både musiker och bokare.måndag 18/6 17:25

Här hittar du bokbussarna i sommar

Nyheter I sommar kommer du kunna låna böcker och ligga på stranden samtidigt. Här är baden för dig som är bokmal och soldyrkare.måndag 18/6 15:57

Redaktionsjycken Sam: Så går det i matchen

Nyheter Varning för sötchock när Sam tippar VM-fajten Klockan 14.00 stannar Göteborg när som Sverige kliver in i VM-turneringen. Men hur går det? Vi lät redaktionens matgladaste fotbollsfantast sia.måndag 18/6 11:27

Trenden: Unga väljer pantbanken före sms-lån

Nyheter I en tid av snabba pengar med blanco- och sms-lån ser nu pantbanken en mottrend. – Den gamla stämpeln är borta. När allt fler förstår konceptet är det många som föredrar pantbanken.söndag 17/6 6:30

Statsvetaren: "V får extra schvung av S"

Nyheter Statsvetaren om Vänsterpartiet Socialdemokraterna hjälper Vänsterpartiet framåt i höstens val. Det spår statsvetaren Folke Johansson. Han tror att misstron mot S ger V fler nya röster än deras hjärtefrågor gör.lördag 16/6 10:30

Grabbigt när Daniel Bernmar väljer musiken

Nyheter Kan skivsamlingen avslöja hur vi röstar? Kanske, kanske inte. Inför valet kommer Göteborg Direkt att samla de lokala partitopparnas favoritmusik i en playlist. Här är låtarna som får Vänsterpartisten...lördag 16/6 6:40

Vi är GBG