"Boxaren" håller garden upp för sin musik. Foto: Kai Martin

Boxaren slår ett slag för musiken

Han har vunnit mot Armand Krajnc. Ändå blev boxningskarriären kort. Men som Boxaren håller han en annan karriär vid liv.

  • Publicerad 09:12, 18 dec 2017

Pontus Teiler har en blygsam framtoning. Yrkeskarriären är desto mer utåtriktad som delägare till, delvis, kritiserade Steget Vidare AB.

Men vid sidan om det skapar han musik under pseudonymen "Boxaren". Ett givet namn, för en gång var det rollen som pugilist som stod i fokus.

– Jag var runt 20 när jag mötte Armand Krajnc och vann. Vi var då båda amatörer, säger han om mötet mot en av Sveriges, senare, främsta proffsboxare.

– Jag höll på i fem år, trots att jag inte fick det för mina föräldrar. Jag var bra på att ta stryk och att slå hårt.

Livet har gett honom en brokig bakgrund, men de senaste åren har han stadgat sig och, som han säger "fått ett liv". Till det har också musiken bidragit.

– Jag hade tidigt ett musikintresse och spelade i bluesband. Men då jag flyttade till Göteborg 1993 flyttade jag från mitt sammanhang, säger han.

Då han 2014 bodde i Haga var det som granne till Håkan Hellström.

– Han sa till mig att tror du på dina låtar spela in dem. Så jag köpte en elgitarr på Blocket och började spela in. De inspelningar har alltid ett barnprogram eller min fruga i bakgrunden, säger han och ler.

Av sin brokiga bakgrund har det nu blivit en lika brokig musikkarriär med låtar sprungna ur punk, blues, jazz eller progg. Som senaste ep:n "Bak i tiden", som nyss kommit.

Boxaren

Är: Pseudonym för Pontus Teiler, låtskrivare och sångare, delägare till Steget Vidare AB, boende för ensamkommande flyktingar.

Aktuell: Med ep:n "Bak i tiden", ny utkommen.

Diskografi: albumen "Gem ig dagsljus" (2015) och "Pussel" (2017).

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

QUIZ: Vad kan du om Galenskaparna?

Testa dig! Revyer, krogshower och filmer. Galenskaparna och After Shave har bjudit oss på humor i snart 40 år. Har du koll på vad de gjortmåndag 27/1 17:10

DEBATT

DEBATT: Regeringen stänger dörrarna för bostadsbehövande i Göteborg

DEBATT Allt färre hushåll i Sveriges 20 största kommuner kan köpa bostad i dag jämfört med för tre år sedan. Och av de som trots allt kan köpa en bostad behöver betydligt fler ta dyra och osäkra så kallade...söndag 26/1 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57