"Boxaren" håller garden upp för sin musik. Foto: Kai Martin

Boxaren slår ett slag för musiken

Han har vunnit mot Armand Krajnc. Ändå blev boxningskarriären kort. Men som Boxaren håller han en annan karriär vid liv.

  • Publicerad 09:12, 18 dec 2017

Pontus Teiler har en blygsam framtoning. Yrkeskarriären är desto mer utåtriktad som delägare till, delvis, kritiserade Steget Vidare AB.

Men vid sidan om det skapar han musik under pseudonymen "Boxaren". Ett givet namn, för en gång var det rollen som pugilist som stod i fokus.

– Jag var runt 20 när jag mötte Armand Krajnc och vann. Vi var då båda amatörer, säger han om mötet mot en av Sveriges, senare, främsta proffsboxare.

– Jag höll på i fem år, trots att jag inte fick det för mina föräldrar. Jag var bra på att ta stryk och att slå hårt.

Livet har gett honom en brokig bakgrund, men de senaste åren har han stadgat sig och, som han säger "fått ett liv". Till det har också musiken bidragit.

– Jag hade tidigt ett musikintresse och spelade i bluesband. Men då jag flyttade till Göteborg 1993 flyttade jag från mitt sammanhang, säger han.

Då han 2014 bodde i Haga var det som granne till Håkan Hellström.

– Han sa till mig att tror du på dina låtar spela in dem. Så jag köpte en elgitarr på Blocket och började spela in. De inspelningar har alltid ett barnprogram eller min fruga i bakgrunden, säger han och ler.

Av sin brokiga bakgrund har det nu blivit en lika brokig musikkarriär med låtar sprungna ur punk, blues, jazz eller progg. Som senaste ep:n "Bak i tiden", som nyss kommit.

Boxaren

Är: Pseudonym för Pontus Teiler, låtskrivare och sångare, delägare till Steget Vidare AB, boende för ensamkommande flyktingar.

Aktuell: Med ep:n "Bak i tiden", ny utkommen.

Diskografi: albumen "Gem ig dagsljus" (2015) och "Pussel" (2017).

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon ska få filmfestivalen att flyga utan Draken

Nöje Volontären Mirja Wester blev vd För drygt ett år sedan summerade Göteborgs filmfestival ännu en framgångsrik festival. Nu, 2021, är Mirja Wester redo för en festival med helt nya riktlinjer på grund av pandemin.lördag 16/1 15:00

Upplev filmfestivalen från vardagsrummet

Nyheter Programsläpp. Nu presenteras Göteborgs filmfestivals program. En filmfest på distans med digitala sändningar från premiären 29 januari till avslutningen 8 februari. Men också med möten, intervjuer och musik.tisdag 12/1 15:42

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Låt allmänheten plantera träd som gåva

Debatt Miljöpartiet Träd är viktiga i många människors liv. Fler träd är också bra för biologisk mångfald och för klimatet.De ger oss skugga, tar hand om regnvatten och lagrar koldioxid. tisdag 5/1 9:57