"Boxaren" håller garden upp för sin musik. Foto: Kai Martin

Boxaren slår ett slag för musiken

Han har vunnit mot Armand Krajnc. Ändå blev boxningskarriären kort. Men som Boxaren håller han en annan karriär vid liv.

  • Publicerad 09:12, 18 dec 2017

Pontus Teiler har en blygsam framtoning. Yrkeskarriären är desto mer utåtriktad som delägare till, delvis, kritiserade Steget Vidare AB.

Men vid sidan om det skapar han musik under pseudonymen "Boxaren". Ett givet namn, för en gång var det rollen som pugilist som stod i fokus.

– Jag var runt 20 när jag mötte Armand Krajnc och vann. Vi var då båda amatörer, säger han om mötet mot en av Sveriges, senare, främsta proffsboxare.

– Jag höll på i fem år, trots att jag inte fick det för mina föräldrar. Jag var bra på att ta stryk och att slå hårt.

Livet har gett honom en brokig bakgrund, men de senaste åren har han stadgat sig och, som han säger "fått ett liv". Till det har också musiken bidragit.

– Jag hade tidigt ett musikintresse och spelade i bluesband. Men då jag flyttade till Göteborg 1993 flyttade jag från mitt sammanhang, säger han.

Då han 2014 bodde i Haga var det som granne till Håkan Hellström.

– Han sa till mig att tror du på dina låtar spela in dem. Så jag köpte en elgitarr på Blocket och började spela in. De inspelningar har alltid ett barnprogram eller min fruga i bakgrunden, säger han och ler.

Av sin brokiga bakgrund har det nu blivit en lika brokig musikkarriär med låtar sprungna ur punk, blues, jazz eller progg. Som senaste ep:n "Bak i tiden", som nyss kommit.

Boxaren

Är: Pseudonym för Pontus Teiler, låtskrivare och sångare, delägare till Steget Vidare AB, boende för ensamkommande flyktingar.

Aktuell: Med ep:n "Bak i tiden", ny utkommen.

Diskografi: albumen "Gem ig dagsljus" (2015) och "Pussel" (2017).

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00