"Boxaren" håller garden upp för sin musik. Foto: Kai Martin

Boxaren slår ett slag för musiken

Han har vunnit mot Armand Krajnc. Ändå blev boxningskarriären kort. Men som Boxaren håller han en annan karriär vid liv.

  • Publicerad 09:12, 18 dec 2017

Pontus Teiler har en blygsam framtoning. Yrkeskarriären är desto mer utåtriktad som delägare till, delvis, kritiserade Steget Vidare AB.

Men vid sidan om det skapar han musik under pseudonymen "Boxaren". Ett givet namn, för en gång var det rollen som pugilist som stod i fokus.

– Jag var runt 20 när jag mötte Armand Krajnc och vann. Vi var då båda amatörer, säger han om mötet mot en av Sveriges, senare, främsta proffsboxare.

– Jag höll på i fem år, trots att jag inte fick det för mina föräldrar. Jag var bra på att ta stryk och att slå hårt.

Livet har gett honom en brokig bakgrund, men de senaste åren har han stadgat sig och, som han säger "fått ett liv". Till det har också musiken bidragit.

– Jag hade tidigt ett musikintresse och spelade i bluesband. Men då jag flyttade till Göteborg 1993 flyttade jag från mitt sammanhang, säger han.

Då han 2014 bodde i Haga var det som granne till Håkan Hellström.

– Han sa till mig att tror du på dina låtar spela in dem. Så jag köpte en elgitarr på Blocket och började spela in. De inspelningar har alltid ett barnprogram eller min fruga i bakgrunden, säger han och ler.

Av sin brokiga bakgrund har det nu blivit en lika brokig musikkarriär med låtar sprungna ur punk, blues, jazz eller progg. Som senaste ep:n "Bak i tiden", som nyss kommit.

Boxaren

Är: Pseudonym för Pontus Teiler, låtskrivare och sångare, delägare till Steget Vidare AB, boende för ensamkommande flyktingar.

Aktuell: Med ep:n "Bak i tiden", ny utkommen.

Diskografi: albumen "Gem ig dagsljus" (2015) och "Pussel" (2017).

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11