Bragis idolresa fortsätter

Den fotbollsspelande Idoldeltagaren från Västra Frölunda, Bragi Bergsson, tog sig under kvalfinalen vidare i Idol. Han blev en av de 13 som nu kommer mötas i fredagsfinalerna framöver.

  • Publicerad 12:15, 29 sep 2018

Om Bragi

Bor i Västra Frölunda.

25 år gammal.

Jobbade på Önneredsskolan.

Bragi har även rötter i Island.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Jag ringde precis och bytte mitt namn till Anders Bragi, var Anders Bagges första kommentar efter Bragi Bergssons uppträdande i fredags.

Även tv-tittarna tycktes dela Bagges förtjusning över Bragis framträdande under kvalfinalen då han röstades fram som en av Idols topp 13.

Nervöst

Bragi har tidigare fått kritik från juryn för att ge ett nervöst och lite osäkert intryck på scenen och när Göteborg Direkt pratade med Bragi efter att han gått vidare till kvalfinalen höll han med om att det hade varit en stor anspänning.

– Till en början var det lite nervigt att vara först ut i måndags, jag tänkte att det kunde ha varit bra att sitta vid sidan ett tag och se hur allt går till och köra på tisdag eller onsdag. Men då det gick som det gick var det bara en sån jäkla lättnad, nu har jag ju bara kunnat njuta av veckans andra kval, sa Bragi Bergsson.

Stort stöd

Bragi har under sin idolresa fått ett otroligt stort stöd från sin klass på Önneredsskolan där han jobbar som lärare.

– Det har varit jätteviktigt och hur kul som helst. Jag jobbade ju faktiskt där ett tag efter min audition och jag märkte att de tyckte det var väldigt roligt att få se sin lärare på tv. Så det känns kul att jag kan ge lite glädje till dem, säger Bragi.

Musiken eller fotbollen

Som tidigare nämnt så är sången inte hans enda talang utan även på fotbollsplanen gör han succé. Bragi har blivit uttagen till att spela i blåvitt, Gais och senast Utsiktens BK. Han började spela fotboll i Västra Frölunda IF innan han som 17-åring tog steget till IFK Göteborg. Men nu slits han mellan de två intressena och i nuläget lutar det åt att han kommer välja musiken.

– Jag har alltid velat testa om musiken är något jag är bra på och när det gick som det gick så har det varit mycket annat och tänka på och jag har nog varit lite disträ. Jag har ju levt i stort sett hela mitt liv för fotbollen men nu känns det som att musiken är nummer ett, säger Bragi.

Vi är GBG