Brand. Släckningsarbete pågår vid en lägenhetsbrand i Brämaregården på Hisingen. Foto: Lovisa Hansson

Man allvarligt skadad efter lägenhetsbrand

Räddningstjänsten bekämpade under måndagen en lägenhetsbrand i Brämaregården. Tre personer skadades och fick föras till sjukhus i ambulans.

  • Publicerad 09:35, 23 aug 2021
LADDA NER VÅR APP: Iphone   Android
Strax innan klockan 09 under måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten, ambulans och polisen om en lägenhetsbrand på Tunnbindaregatan i Brämaregården.
Branden startade i en lägenhet på tredje våningen i ett landshövdingehus. Då kraftiga lågor slog ut från fönstret var det flera som ringde in och larmade om branden enligt Stefan Karlsson, räddningsledare vid räddningstjänsten Storgöteborg.
– Lägenheten där det började brinna blev kraftigt brandskadad, men vi lyckades förhindra att elden spred sig till andra lägenheter, säger han.

 

Tre till sjukhus

Branden resulterade i att det började glöda och pyra på vinden, vilket räddningstjänsten har fått hantera. Andra lägenheter i fastigheten ska även ha blivit rökskadade.
Tre personer togs med ambulans till sjukhus för vård. Enligt presstjänsten på Sahlgrenska vårdas två kvinnor, i 40-årsålden respektive 70-årsåldern, för lindriga skador. En man i 40-årsåldern vårdas för allvarliga skador.
En fjärde person ska ha fått hjälp att ta sig ut ur lägenhetshuset enligt Stefan Karlsson.
– Ja, en person fick vi hjälpa ut med våra höjdfordon, men personen var inte skadad och behövde inte uppsöka sjukvård.
Vid 10.30-tiden under måndagen var branden under kontroll och eftersläckningsarbetet hade startat. Platsen var under räddningsarbetet avspärrad.
Polisen meddelar på sin hemsida att deras kriminaltekniker kommer att undersöka lägenheten där branden startade.

Vi är GBG