Foto: Mostphotos

Brand vid badplats i Frölunda

Strax innan klockan 10 på förmiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i närheten av i ett skogsområde vid Fiskebäcks småbåtshamn. Släckningsarbetet försvårades av terrängen men efter en timme hade räddningstjänsten branden under kontroll.

  • Publicerad 11:38, 7 jun 2018

Uppdatering: Vid klockan 11 på förmiddagen meddelade räddningstjänsten att de hade kontroll på branden. En enhet jobbade då kvar med eftersläckningsarbete.

Sex enheter med omkring 15 brandmän jobbar just nu i släckningsarbetet av en så kallad terrängbrand i Västra Frölunda.

– Det är ett område vid Fiskebäcks småbåtshamn, varvet där och in mot badplatsen, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten.

Vad är det för omfattning?

– Enligt första rapporten handlade det om ett område på 25 gånger 25 meter men det sprider sig, säger Mats Gränsmark.

Vid halv elva tiden på förmiddagen var branden inte under kontroll och räddningstjänsten fokuserade på att ringa in branden för att begränsa spridningen.

– Där bakom kommer ju vägnätet och husen vid Källdalen men där är vi inte än. Dit får det inte gå, säger Mats Gränsmark.

Varför det har börjat brinna är än så länge oklart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG