AVSPÄRRAT. Polisen har spärrat av lägenheten där det började brinna, och lägenheten ovanför, i väntan på teknisk undersökning. Foto: Roland Magnusson/Mostphotos

Brännskadad misstänkt för mordbrand i Backa

Tre personer vårdas på sjukhus efter branden i ett hyreshus i Backa igår kväll. En av de skadade är misstänkt för att ha anlagt branden.

  • Publicerad 11:24, 13 apr 2018

En kvinna i 85-årsåldern vårdas på sjukhus med livshotande skador och en kvinna i 35-årsåldern fick allvarliga brännskador efter branden på Baron Rogers Gata i Backa på torsdagskvällen.

Det var vid 17:30 som räddningstjänst, polis och ambulans larmades till en fullt utvecklad brand i en lägenhet på andra våningen i ett hyreshus.

– Branden startade i den lägenhet som tillhör kvinnan i 35-årsåldern och det finns uppgifter från platsen som gör att vi misstänker att hon har anlagt branden, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg. Det var ingen torrkokning eller så som orsakade branden.

Hoppade från balkongen

Efter att det börjat brinna i kvinnans lägenhet ska hon ha tagit sig upp i lägenheten ovanför hennes. Där befann sig en kvinna i 85-årsåldern och en släkting till henne, en man i 40-årsåldern. När räddningstjänsten anlände var det kaotiskt på platsen.

– Mannen i 40-årsåldern hoppade från balkongen och fick fallskador, säger Thomas Fuxborg. Den 85-åriga kvinnan var också ute på balkongen och henne kunde räddningstjänsten ta ner med hjälp av en stegbil. Den kvinna som misstänks ha anlagt branden hoppade ner på en av räddningstjänstens kuddar.

Alla tre fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour har den äldre kvinnan livshotande skador, hennes släkting lindriga skador och för kvinnan som misstänks ha anlagt branden är läget allvarligt men stabilt. Ingen av dem har kunnat höras än.

Bröt sig in

Räddningstjänsten fick snabbt branden under kontroll men på grund av den kraftiga rökutvecklingen evakuerades boende i huset med hjälp av en stegbil. Räddningstjänsten bröt sig också in i samtliga lägenheter där ingen öppnade dörren för att vara säkra på att det inte fanns ytterligare skadade.

En förundersökning om mordbrand har inletts och lägenheterna har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

– Den tekniska undersökningen kommer att göras under dagen, säger Thomas Fuxborg. Då kommer vi kunna se vad som är orsaken till branden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG