Övertänd. Två av de misstänkta rökskadades efter båtbranden. Foto: Cati Nordén

Brinnande båten misstänks vara stulen

Fyra personer har gripits misstänkta för att ha stulit den båt som under morgonen brann i Önnereds småbåtshamn. – Det är ganska uppenbart att det inte är deras båt, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

  • Publicerad 10:41, 8 jun 2018

Två personer rökskadades och två hoppade i havet när en båt under fredagsmorgonen började brinna i närheten av Önnereds småbåtshamn. Alla fyra har nu gripits misstänkta för grov stöld.

Läs också: Övertänd båt i Önnered – två hoppade i havet

– Det är ganska uppenbart att det inte är deras båt, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

De rökskadade är en kvinna i 20-årsåldren och en man i 30-årsåldern. De är gripna men våras just nu på Sahgrenska för sina skador. De andra gripna är två män i 30-årsåldern.

– De hoppade ju i havet och simmade in till Lilla Rösö där de gömde sig för polisen. Men vi lyckades spåra dem och en av männen hade också en bit narkotika – hasch – på sig. Så han är misstänkt för narkotikabrott också, säger Thomas Fuxborg.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det är ännu oklart varför båten började brinna eller var den stals men enligt Thomas Fuxbort är det troliga att den stulits från Önnereds småbåtshamn och var på väg ut.

– Det är en spekulation från min sida. Men vi har också en tipsare som ringt in och berättat att den båten brukar ligga där. Vi får avvakta den tekniska undersökningen innan vi vet säkert, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG