Foto: Petra Lindberg Hultén

Brittisk rocklegend inspirerar i Hovås

När lockdown stoppade turnerandet för det brittiska rockbandet Uriah Heep fortsatte keyboardisten Phil Lanzon att skapa med ord och konst. Sedan 2019 har han ett kreativt utbyte med språkläraren David Hultén från Hovås.

  • Publicerad 15:30, 3 maj 2021

Det är inte så lätt att inspirera eleverna just nu med tanke på distansundervisningen och han har allting som jag vill inspirera eleverna med.

– Jag har alltid följt Uriah Heep och när Phil Lanzon skrev en novellsamling snappade jag upp en text ur den, en slags fabel, som jag använde i min undervisning. Det var väl så det började, säger David Hultén, språklärare på The English School Gothenburg.

Det visade sig att den brittiske keyboardisten senare valde att förvandla just den novellen till sin första ungdomsbok "Curse of the Mud Chalk Devil" och när rockbandet besökte Sverige under 2018 bestämde sig David Hultén för att ta kontakt.

Det resulterade i att han bara några veckor innan coronapandemin slog till fick manuset till Phil Lanzons andra bok "Snowdrop Diamonds" skickat till sig att korrekturläsa. Märkligt nog kretsade handlingen kring en flicka som bekämpade ett mystiskt virus.

Då intar hårdrockshjältarna Ullevi

Stor inspiration

– Sedan blev det uppehåll i turnéerna, som också är mycket aktiv som konstnär, började då istället att måla i ett rasande tempo. Då fick jag idén att även sätta ihop ett litet läromedel till ämnet "creativ writing" med hans bilder, säger David Hultén.

– Det är inte så lätt att inspirera eleverna just nu med tanke på distansundervisningen och han har allting som jag vill inspirera eleverna med.

Det såväl estetiska som pedagogiska samarbetet över Nordsjön har sedan fortsatt.

Phil Lanzon har målat omslaget till David Hulténs självutgivna novellsamling och David har satt ihop ett dikt- och bildtolkningsmaterial för gymnasieelever utifrån hans konstverk.

Dessutom är omslagsbilden till Lanzons kommande ungdomsbok i sin tur skapad av en annan kreativ Hovåsbo, nämligen Ann Blimark på Club Estet i Billdal.

Forskaren om fenomenet Nya Hovås


 

Göteborgsnöje

Försvunna "Kassettmannen" funnen

Nöje Radiojournalist Peter Gropman har löst gåtan efter 30 år Kassetterna med reseskildringarna blev en följetong i P3:s "Morgonpasset" med Stefan Livh och Tomas Tengby som programledare på 90-talet. Men vem mannen bakom kassetterna var visste ingen. Nu är...onsdag 12/5 10:57

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00