Foto: Petra Lindberg Hultén

Brittisk rocklegend inspirerar i Hovås

När lockdown stoppade turnerandet för det brittiska rockbandet Uriah Heep fortsatte keyboardisten Phil Lanzon att skapa med ord och konst. Sedan 2019 har han ett kreativt utbyte med språkläraren David Hultén från Hovås.

  • Publicerad 15:30, 3 maj 2021

Det är inte så lätt att inspirera eleverna just nu med tanke på distansundervisningen och han har allting som jag vill inspirera eleverna med.

– Jag har alltid följt Uriah Heep och när Phil Lanzon skrev en novellsamling snappade jag upp en text ur den, en slags fabel, som jag använde i min undervisning. Det var väl så det började, säger David Hultén, språklärare på The English School Gothenburg.

Det visade sig att den brittiske keyboardisten senare valde att förvandla just den novellen till sin första ungdomsbok "Curse of the Mud Chalk Devil" och när rockbandet besökte Sverige under 2018 bestämde sig David Hultén för att ta kontakt.

Det resulterade i att han bara några veckor innan coronapandemin slog till fick manuset till Phil Lanzons andra bok "Snowdrop Diamonds" skickat till sig att korrekturläsa. Märkligt nog kretsade handlingen kring en flicka som bekämpade ett mystiskt virus.

Då intar hårdrockshjältarna Ullevi

Stor inspiration

– Sedan blev det uppehåll i turnéerna, som också är mycket aktiv som konstnär, började då istället att måla i ett rasande tempo. Då fick jag idén att även sätta ihop ett litet läromedel till ämnet "creativ writing" med hans bilder, säger David Hultén.

– Det är inte så lätt att inspirera eleverna just nu med tanke på distansundervisningen och han har allting som jag vill inspirera eleverna med.

Det såväl estetiska som pedagogiska samarbetet över Nordsjön har sedan fortsatt.

Phil Lanzon har målat omslaget till David Hulténs självutgivna novellsamling och David har satt ihop ett dikt- och bildtolkningsmaterial för gymnasieelever utifrån hans konstverk.

Dessutom är omslagsbilden till Lanzons kommande ungdomsbok i sin tur skapad av en annan kreativ Hovåsbo, nämligen Ann Blimark på Club Estet i Billdal.

Forskaren om fenomenet Nya Hovås


 

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00