Det var vid 17-tiden i lördags, 30 juli, som en man och en kvinna i 40-årsåldern blev påkörda på Långströmsgatan. Båda skadades allvarligt och fördes till sjukhus för vård. Kvinnans liv gick inte att rädda och hon avled senare under lördagen.

Om det initialt verkade handla om en tragisk olycka, fattade polisen tidigt misstankar om att mannen och kvinnan blivit påkörda med uppsåt. Det ledde till att polisen inledde en förundersökning gällande mord samt försök till mord.

Fyra personer greps

Senare under lördagen kunde två personer gripas, misstänkta för inblandning i dådet. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten ska det handla om två bröder, som är i 20-årsåldern. Även två personer i 60-årsåldern greps misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Polisen skriver på sin hemsida att det finns någon slags relationen eller släktskap mellan de inblandade.

Efter förhör har samtliga fyra misstänkta blivit anhållna av åklagare. De två männen i 20-årsåldern är på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord, vilket är den högre misstankegraden.

En häktningsframställan kommer att lämnas in senast onsdag denna veckan meddelar kammaråklagare Hediye Kurt.

– Vi har en ganska klar bild av händelseförloppet efter förhör där de inblandade har gett sina berättelser, säger hon.

Kammaråklagaren bekräftar att det finns en relation mellan parterna, men vill inte gå in närmare på exakt hur den förhåller sig.

– Det finns en familjerelation kan jag säga.

Har ni fått någon klarhet i motiv?

– Hedersmotiv är en av de omständigheterna som vi utreder. Men vad för slags hedersmotiv det gäller kan jag inte gå in på, säger Hediye Kurt.

Vill få in iakttagelser

Sedan i lördags har polisen vidtagit olika utredningsåtgärder. Personbilen som tros ha används vid brottet har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Polisen är fortfarande intresserad av tips från allmänheten. Vid iakttagelser eller om man har andra uppgifter som kan vara av intresse i utredningen uppmanas man kontakta polisen på 114 14 eller via deras hemsida.