Fyra personer frihetsberövades efter att en kvinna och en man i 40-årsåldern blev påkörda i lördag. Polisen fattade tidigt misstankar om att gärningen var avsiktlig.

Kvinnan avled av sina skador och mannen blev allvarligt skadad.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/broder-anholls-efter-trafikolycka-med-dodlig-utgang/repvha!jl1lWWhKucb7zgvRb8KFyw/

Två bröder i 20-årsåldern misstänks ligga bakom dådet och häktades under onsdagen misstänkta för mord samt försök till mord.

Samma dag som mordet skedde greps även en man och en kvinna i 60-årsåldern på en adress i Gamlestaden. De misstänks för grovt skyddande av brottsling och begärdes häktade under onsdagen. Mannen misstänks även för grovt olaga hot i samma ärende. Enligt häktningsframställan anges tidsperioden ska de olaga hoten ha skett mellan första juli fram tills i lördags då mordet skedde.

"Klar bild"

Kammaråklagare Hediye Kurt har tidigare uppgett att det finns någon form av relation mellan parterna samt att man utreder möjligt hedersmotiv bakom gärningen.

– Vi har en ganska klar bild av händelseförloppet efter förhör där de inblandade har gett sina berättelser, har hon tidigare sagt till GöteborgDirekt.