Brott. Fyra personer begärdes under onsdagen häktade misstänkta för inblandning i mordet. Den 30 juli blev en man och en kvinna i 40-årsåldern påkörda på Långströmsgatan i Biskopsgården. Kvinnan avled senare av sina skador. Foto: Lovisa Hansson

Bröder häktade efter mordet på Hisingen

Hedersmotiv utreds efter att en kvinna och en man avsiktligen blivit påkörda på Långströmsgatan i helgen. Nu har samtliga misstänkt inblandade i dådet begärts häktade.

  • Publicerad 11:12, 3 aug 2022

Fyra personer frihetsberövades efter att en kvinna och en man i 40-årsåldern blev påkörda i lördag. Polisen fattade tidigt misstankar om att gärningen var avsiktlig.

Kvinnan avled av sina skador och mannen blev allvarligt skadad.

Bröder anhölls efter trafikolycka med dödlig utgång

Två bröder i 20-årsåldern misstänks ligga bakom dådet och häktades under onsdagen misstänkta för mord samt försök till mord.

Samma dag som mordet skedde greps även en man och en kvinna i 60-årsåldern på en adress i Gamlestaden. De misstänks för grovt skyddande av brottsling och begärdes häktade under onsdagen. Mannen misstänks även för grovt olaga hot i samma ärende. Enligt häktningsframställan anges tidsperioden ska de olaga hoten ha skett mellan första juli fram tills i lördags då mordet skedde.

"Klar bild"

Kammaråklagare Hediye Kurt har tidigare uppgett att det finns någon form av relation mellan parterna samt att man utreder möjligt hedersmotiv bakom gärningen.

– Vi har en ganska klar bild av händelseförloppet efter förhör där de inblandade har gett sina berättelser, har hon tidigare sagt till GöteborgDirekt.

Vi är GBG