Kritiserad p-avgift. Anna Rakic, butikschef för Hemköp på Opaltorget, menar att många kunder klagar på att app-betalningen är krånglig. Foto: Johanna Roos

Butikens parkeringsilska: Ska vara gratis

Istället för en tidsbegränsad kundparkering måste besökare till Hemköp på Opaltorget betala med en app i telefonen. Klagomålen från kunderna duggar tätt och nu pågår förhandlingar med markägaren.

  • Publicerad 12:30, 30 apr 2021

Många går eller cyklar hit, men det finns även de som har behov av att åka bil.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Det försvårar för våra kunder, framför allt de som är äldre och kanske inte ens äger en sådan modern telefon så att de kan ladda ner en app, säger Anna Rakic, butikschef för Hemköp på Opaltorget.

Hon menar att butikspersonalen så gott som dagligen får ta emot klagomål från kunder som har problem med att använda betalparkeringen.

Längs med Opalgatan finns ett 10-tal 30-minuters parkeringsfickor att tillgå, men på Hemköps parkering måste betalning ske via Easy Parks mobilapp.

Anna Rakic har svårt att förstå varför de inte kan få en tidsbegränsad kundparkering som de flesta andra matbutiker har.

– Många går eller cyklar hit, men det finns även de som har behov av att åka bil. Jag har även svårt att förstå hur det inte kan finnas ett större intresse för en fri kundparkering från de andra verksamheterna som finns i huset.

Opalens krog snuvad på nya lokalen

Förhandlingar pågår

Hon har sedan en tid tillbaka haft daglig kontakt med koncernen Axfood AB, där bland andra Hemköpskedjan ingår.

– Vi har en bra dialog med fastighetsägaren angående en parkeringslösning till våra kunder, och ser nu tillsammans över de alternativ som finns, skriver Axfood presschef Magnus Törnblom i ett mail.

Markägaren, Offentliga Hus AB, hyr ut parkeringen till Ordo et Ordo AB, som bekräftar att förhandlingar pågår, men kan inte ge mer information i nuläget.

Efter knivskärningen: Tynneredsbor vandrar för trygghet

Förhandlar. Förhandlingar pågår nu mellan Axfood AB, som äger Hemköp och företaget Ordo et Ordo AB som ansvarar för parkeringen åt Offentliga Hus AB. Foto: Johanna Roos

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00