Flyttar ut. Ö&B är en av fyra butiken som försvinner från Frölunda torg. Foto: Carina Andreasson

Butiker stänger på Frölunda torg

Fyra butiker stänger på Frölunda torg – varav tre i spåren av coronakrisen. Enligt centrumchefen Anders Strand har torget i snitt 30 procent färre kunder än normalt.

  • Publicerad 11:43, 12 apr 2020

Vi förhandlar just nu med ett antal olika.

Den sista mars stängde Ö&B sin butik på Frölunda torg. Detta efter att man inte kommit överens i hyresförhandlingarna.

Vem som tar över lokalen är ännu inte klart.

– Vi förhandlar just nu med ett antal olika, säger Anders Strand, centrumchef Frölunda Torg.

Tidigare i år gick klädkedjorna Joy och Flash i konkurs och förra veckan gick frisörsalongen Hår och Sånt samma väg.

– Vi kommenterar inte specifika konkurser, men generellt kan sägas att nuvarande omsättningsbortfall blir än mer påtagligt om verksamheten sedan tidigare haft lönsamhetsproblem.

Butik på Frölunda torg sanerades efter coronalarm

Kunderna minskat

Samtidigt öppnar Glenn sportbar, som invigs på skärtorsdagen.

– Det är kul att Glenn valt att etablera sig hos oss, även om det blir en lite annorlunda invigning där man följer myndigheternas krav på bland annat glesare sittningar och extra städ, säger Anders Strand.

Frölunda Torg har sedan ett par veckor tillbaka tillämpat minimiöppettider som innebär möjlighet för butikerna att stänga tidigare.

– Vi har just nu i snitt 30 procent färre kunder än normalt, men det beror ju också på andra omständigheter, den första riktiga vårdagen minskar alltid antalet besökare.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00